Novosti


ODRŽANA RADIONICA “INFORMIRANJE I KOMUNIKACIJA S JAVNOSTI U KONTEKSTU EU FONDOVA”

U Gradskoj vijećnici u Novom Vinodolskom održana je radionica “Informiranje i komunikacija s javnosti u kontestu korištenja EU fondova”, koju je organizirao Pododsjek za regionalni razvoj Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Primorsko – goranske županije.

ZELJAK24

Radionicu je organizirala Primorsko – goranska županija prvenstveno za jedinice lokalne samouprave, ali u njezinom radu sudjeluju i neki subjekti poput Poduzetničkog centra Vinodol. – To je dio šireg programa koji vodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a taj potprogram se naziva “Jačanje ljudskih potencija na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske Unije”. Temeljni cilj koji želimo prenijeti sudionicima jest da se upoznaju koja su to pravila koja treba primjenjivati, a koja će im osigurati pravilno provođenje projekata i spriječiti povrat sredstava u oglašavanju i komunikaciji i diseminaciji projekata – kazala je uvodno Ana Štefančić, voditeljica Pododsjeka za regionalni razvoj, Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima PGŽ.

ZELJAK23

U radionici će se voditi rasprava i mogu se postavlajti pitanja. Inače, to je jedna od devet tematskih cjelina koje PGŽ prezentira u tri geografska područa – priobalju, Gorskom kotaru i otocima, a sve su vezane za pripremanje i provođenje EU projekata, poput javne nabave, financijske kontrole, programa EU, državnih potpora, za gospodarstvenike  i drugo. 

 – Ova edukacija  je jedan vid jačanja kapaciteta jedinica lokalne samouprave, kako bi se što bolje pripremili projekti i nije samo naglasak na Primorsko -goranskoj županiji, nego i na jednicama lokalne samouprave i drugim subjektima za svoje projekte, što znači da smo se u okviru devet tematskih cjelina otvorili za šire sudionike, a ne samo za PGŽ – navela je Ana Štefančić.

U sklopu radionice Doris Sošić iz Regionalne razvoje agencije prezentirala je primjere svojih projekata.

Skip to content