Novosti


Održana Redovna izborna skupština Udruge prijatelja grožđa i vina “Ružica Vinodola”

U Vinskoj kući „Pavlomir“ u Novom Vinodolskom održana je Redovna izborna skupština Udruge prijatelja grožđa i vina „Ružica vinodola“ iz Novog Vinodolskog. Udruga okuplja vinare ali i prijatelje dobre vinske kapljice iz Novog, Crikvenice, Vinodola pa sve do Opatije.

Na skupštini su podneseni izvještaji o aktivnostima udruge koji se sastoje od unapređenja vinarstva i vinogradarstva. Udruga gaji tradicionalno obilježavanje blagdana vina povodom Vincekova i Martinja. Svake godine organizira ocjenjivanje vina vinara amatera na koje se svake godine na ocjenjivanje preda tridesetak uzoraka koji svake godine dobivaju sve bolje i bolje ocjene stručne komisije.

Udruga prati i Gradske manifestacije za vrijeme turističke sezone kao što su Okolotorno, Izložba vina, Fešta od kilometra, Primorski trokut, Novljanski gušti, a veliki suport daje pri organizaciji manifestacije Ružica Vinodola. Na Udrugu je naslonjena i jedna od manifestacija koja van sezone u Novi privuče najviše posjetitelja a to je Zdravica Novoj godini.

Uz to Udruga brine i da njezini članovi budu zadovoljni, pa se svake godine organiziraju mali i veliki izlet, druženja uz bačvu u Pavlomiru, Vinski bal i Martinjska večera za članove udruge i njihove pratioce.

Plan i program rada udruge su izuzetno zahtjevni i od svakog člana iziskuju maksimalnu aktivnost tijekom cijele godine. Značajnu ulogu pri realizaciji programa ima i vodstvo udruge koje je na ovoj izbornoj skupštini dobilo jednoglasnu potporu članstva za vođenje udruge još jedan četverogodišnji mandat.

Za Predsjednika je izabran sada već legendarni Željko Šostarić Fumić, za tajnika Velibor Velo Topolovec, a u Upravni odbor uz njih dvojicu: Vladimir Butković, Palinkaš Miroslav, Miljenko Manestar, Miroslav Maričić, Milorad Kalanj, Vlado Plješa, Anđelko Ježić, Marinko Bursač i Nikica Rubčić. U Nadzorni odbor izabrani su: Zoran Krišković, Željko Blažeković i Kris Preni, a u stegovnu komisiju: Nenad Bugarin, Dinko Palinkaš i Miljenko Blažević.

Na skupštini su podnesena i financijska izvješća i izvješće Nadzornog odbora. Donesen je Plan rada i financijski plan udruge. Prezentirano je i precizno izvješće o ocjenjivanju vina vinara amatera koje je održano ove godine.

Kao i sve aktivnosti udruge, skupština je protekla u pozitivnom međusobnom uvažavanju i toleranciji članstva koje bi svaka udruga poželjela u svom sastavu. Udruga koja za članove ima veliki broj rukovodeće strukture svih razina na čije bi se iskustvo i znanje mogle nasloniti puno, puno veće institucije od udruge, ne mora brinuti za svoju opstojnost. Kad se tome pridoda da je zadnjih godina udruzi pristupilo i desetak članova mlađe generacije, ova udruga ima svjetlu budućnost.

Skupštinu je pozdravila novoimenovana direktorica Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski Tena Peričić koja je u svom obraćanju pohvalila rad udruge, zahvalila se udruzi na svim dosadašnjim aktivnostima i pozvala na nastavak  međusobnog uvažavanja i potpore između Udruge i Turističke zajednice.

Na kraju skupštine ispred vodstva udruge članovima se je na povjerenju ispred svih izabranih zahvalio stari-novi tajnik udruge Velibor Velo Topolovec.

Skip to content