Novosti


ODRŽANA SVEČANA DODJELA STIPENDIJA

Jučer su u Gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog svečano potpisani i uručeni ugovori o stipendiranju darovitih učenika i studenata za školsku/akademsku 2018./2019. godinu. Nazočne stipendiste i njihove roditelje u ime Grada Novog Vinodolskog pozdravio je gradonačelnik Velimir Piškulić.

Natječaj za dodjelu stipendija bio je otvoren 30 dana, od 26. rujna do 26. listopada, a objavljen je bio u Novom listu, te na službenoj stranici stranicama Grada Novog Vinodolskog.

Zaprimljeno je ukupno 47 prijava , što je veliko povećanje, za razliku od prošlogodišnjih 35 prijava.

Predviđena je dodjela ukupno 20 stipendija, od toga 10 za učenike, te 10 za studente, no postalo je gotovo pravilo da se zbog minimalnih razlika u konačnom bodovanju dodijeli i pokoja stipendija više.

Stoga Grad ove školske i akademske godine stipendira ukupno 24 učenika i studenta,  12 darovitih učenika srednjih škola (od toga 4 iz osnovne škole i 8 iz srednje) i 12 darovitih studenata.

„Želim vam i dalje odličan uspjeh u školi i na studiju, no moram napomenuti kako će nadležni upravni odjel Grada krenuti s postupkom donošenja nove Odluke o dodjeli stipendija iz razloga što je trenutno važeća Odluka prilično zastarjela (iz 2001. godine). Predložit će se uvođenje novih kriterija za ostvarenje dodatnih bodova, kao što su: sudjelovanje u radu udruga koje djeluju na području Grada, volonterski rad, sudjelovanje u manifestacijama koje provodi Grad i ustanove u vlasništvu Grada (Okolotorno, Fit4Novi, Božićni Novi itd.) stoga predlažem da se uključite, koliko možete, u društveni život Grada, kako biste ostvarili dodatne bodove, te u budućnosti lakše osvojili stipendiju.“ – zaključio je gradonačelnik Velimir Piškulić.

Također, prema socijalnom kriteriju, dodijeljeno je ukupno 5 socijalnih stipendija, od čega 3 za učenike i 2 za studente.

Stipendija za učenike uznosi 600 kuna mjesečno, a za studente 800 kuna.

 

Skip to content