Novosti


ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA NOVOG VINODOLSKOG

U petak, 4. siječnja, održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novog Vinodolskog, te je sa istom obilježen i Dan Grada.
U prepunome Domu kulture, predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić pozdravio je sve okupljene te se kratko osvrnuo na rad Vijeća u protekloj, 2018. godini.
Potom je Gradonačelnik Velimir Piškulić, osim kratkoga osvrta na prethodnu godinu, okupljenima iznio plan rada i za ovu godinu.
Svojim su nastupima Klapa Vinčace, KUD Ilija Dorčić (Snježana i Dora Kabalin, Mislav Smolčić i Danko Pipinić), i Marin Bilić, uveličali svečani program.
Prepuni je Dom kulture, u ime svih predstavnika prijateljskih lokalnih vlasti pozdravio saborski zastupnik, i gradonačelnik Grada Bakra, Tomislav Klarić, a okupljene su pozdravili i župan primorsko-goranski Zlatko Komadina, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, te, kako je voditeljica kazala, ,,naš” Oleg Butković – ministar mora, prometa i infrastrukture.
Osim političkih, sjednici su prisustvovale i crkvene vlasti na čelu s mons. Ivanom Devčićem te novljanskim župnicima, a građani su velikim pljeskom pozdravili i najstarijeg Novljanina – devedesetdevetogodišnjeg Krstu Zoričića, koji je i najstariji član NK Vinodola, stariji i od samoga Kluba.
Povodom Dana grada tradicionalno se dodjeljuju i godišnje nagrade koje je ove godine dobilo sedam kandidata u kategorijama sporta, kulture, obrazovanja, vatrogasnih djelatnosti i poduzetništva.
Uz NK Vinodol i ŽRK Vinodol koji su nagrađeni za izuzetna dostignuća u sportu, nagrade su dobili i plesna udruga Nataliya – baletna skupina Latice za izuzetna dostignuća u području kulture, mladež DVD-a San Marino, Novi Vinodolski za izuzetna dostignuća u području vatrogasnih djelatnosti, Anton Bilić i Edona Hoxha za izuzetna dostignuća u području obrazovanja te tvrtka Curo d.o.o. i ORIS catering d.o.o. za izuzetna dostignuća u području poduzetništva.
U ime nagrađenih, kratkim se govorom okupljenima obratio Anton Bilić.
Druženje se nastavilo na svečanom domjenku, a potom u nedjelju, 6. siječnja, na Bogojavljenje (sv. Tri Kralja) i u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova, gdje se za Grad služila sv. misa na dan kada je, prije 731 godinu, donesen Vinodolski zakon – jedan od temeljnih pravnih dokumenata hrvatskoga naroda.

Fotografije: Ivan Balažević

Skip to content