Novosti


Održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Novog Vinodolskog

U punoj dvorani Doma kulture u Novom Vinodolskom održana je svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Novog Vinodolskog, koji se već tradicionalno obilježava 6. siječnja,  na dan kada je u Novom Vinodolskom 1288. godine potpisan Vinodolski zakon između tadašnjih devet vinodolskih općina i knezova Frankopana kojim je prvi put u Europi regulirana zaštita ljudskih prava i sloboda.

Program svečane sjednice vodila je Barbara Kalanj Butković, a započeo je hrvatskom himnom koju je otpjevao Joso Butorac, te mantinjadom na sopilama, koju su izveli sopilaši KUD-a Ilija Dorčić. Uz sopilaše i Josu Butorca, u programu je sudjelovala ženska klapa Puntape, te pivači novljanskoga kola, Joso Šamanić i Vinko Rubčić.

Predsjednik Gradskog vijeća, Neven Pavelić, pozdravljajući nazočne, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radom Gradskog vijeća, te smatra da izvršna vlast i Gradsko vijeće odlično surađuju bez obzira na ponekad različito mišljenje. Navodi da je u 2016. godini održano deset sjednica Gradskog vijeća na kojima je razmatrano 78 točaka dnevnog reda, te usvojeno 18 zaključaka i donesene 42  odluke, u svrhu lakšeg i boljeg života građana Grada Novog Vinodolskog. Posebno je istaknuo donošenje Proračuna na 30. sjednici, koja je održana 13. prosinca. Pavelić se zahvalio na suradnji gradonačelniku Velimiru Piškuliću, zaposlenicima Gradske uprave Grada Novog Vinodolskog, gradskih i javnih Ustanova, komunalnih trgovačkih društava. Za kraj, posebno je pozdravio sve hrvatske branitelje, te uputio čestitke svim dobitnicima nagrada Grada Novog Vinodolskog za 2016. godinu.

Gradonačelnik Velimir Piškulić izrazio je dobrodošlicu svim gostima, a poseban pozdrav uputio je bivšem gradonačelniku, Olegu Butkoviću, koji trenutno obnaša funkciju ministra u Vladi Republike Hrvatske. Gradonačelnik se zahvalio na svemu što je Butković učinio, i što će tek učiniti za Grad Novi Vinodolski i Primorsko-goransku županiju.

– Iza nas je godina koju su obilježile određene promjene, te ono što je najvažnije – manji i veći projekti iz područja komunalne infrastrukture, kulture, turizma, nautike i poduzetništva na području Grada Novog Vinodolskog. U protekloj 2016. Godini realiziran je Proračun vrijednosti oko 30 milijuna kuna, što je zadovoljavajuće,  s obzirom na globalno ekonomsko stanje – kazao je Piškulić.

Gradonačelnik Piškulić dao je informaciju o najznačajnijim projektima na području grada. Uređenje plaže i izgradnja Dječjeg igrališta na Obali Petra Krešimira IV., sanacija kule Turnac, izgradnja sanitarne kanalizacije u ulicama Mikulja, Prisika i Pod sv. Mikulj, izgradnja pretovarne stanice Duplja, sanacija opasnih mjesta na državnoj cesti, uređenje raskrižja županijske ceste i sabirne ceste Poslovne zone Zapad, LED rasvjeta u ulici Nova Krasa, kušaonica vina u Pavlomiru – projekti su koje smo završili ili završavamo, uz financijsku potporu: Ministarstva turizma, Ministarsva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva kulture, Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša, Primorsko-goranske županije, Hrvatskih cesta, Hrvatskih voda, Županijske uprave za ceste – naveo je Piškulić, ističući zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i suradnjom.

Nadalje, gradonačelnik Piškulić istaknuo je da se u 2017. godini planiraju novi projekti, a najznačajniji je projekt aglomeracije (izgradnja pročišćivaća otpadnih voda), u suradnji s gradom Crikvenici – vrijedan 350 milijuna kuna. Uredit će se raskrižje naselja Kalvarija i jadranske magistrale, nastaviti  s uređenjem  plaže na Obali Petra Krešimira IV. U Klenovici se planira izgradnja sekundarnog lukobrana, a i postojeća rasvjeta zamjenit će se LED rasvjetom. Također, ističe projekt izgradnje novog Doma zdravlja, spoj Ivanjske ulice i županijske ceste Novi – Bribir , izgradnju nogostupa i biciklističke staze, s rasvjetom, od Mikulje do Pavlomira, uređenje Riječke ulice, glavni projekt Starog mosta u Ričini, kao i druge manje projekte na području grada Novog Vinodolskog.

 

NAGRADE GRADA

Nagrada Grada Novog Vinodolskog za životno djelo dodjeljena je doktorici Milojki Butorac Šegulja, za njenu posvećenost zdravlju djece i mladih kroz cijeli svoj radni vijek.

Priznanje Grada Novog Vinodolskog za počasnog građana grada Novog Vinodolskog dodjeljeno je skladatelju Dušanu Prašelju.

Godišnje nagrade dodjeljene su klapi Vinčace, za izuzetna postignuća na području kulture, te udruzi Novi Korak, za aktivan i nesebičan humanitarni rad na dobrobit djece naše zajednice.

Nagrade i priznanja Grada Novog Vinodolskog svečano su uručili gradonačelnik Velimir Piškulić i predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić

 

GOSTI NA SVEČANOJ SJEDNICI

Svečanoj sjednici bili su nazočni vlč. Ivan Peranić, župnik Hrvoje Poljak, saborski zastupnik Tomislav Klarić, ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, Zlatko Komadina,  primorsko – goranski župan, Darko Nekić, gradonačelnik Grada Senja, Damir Rukavina, gradonačelnik grada Crikvenice, s zamjenicima Silvijom Crnić i Veselkom Mutavgjićem, Zlatko Fumić, načelnik Općine Brinje, Kristijan Jurjako, gradonačelnik grada Cresa, Veljko Miškulin, predsjednik Županijskog suda Rijeka, Jure Tonković, gradonačlenik Grada Ogulina, s zamjenikom, Neven Komadina, načelnik općine Dobrinj, Božidar Zubčić, načelnik općine Vinodolske, Dražen Zekić, načelnik Policijske postaje Crikvenica.

 

JUNIORI NK-a VINODOL POBJEDNICI KUPA PRIMORSKO GORANSKE ŽUPANIJE

Mladi nogometaši nogometnog kluba „Vinodol“ primili su od predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza pehar pobjednika kupa Primorsko-goranske županije.

Predsjednik upravnog vijeća Hrvatskog nogometnog saveza, gospodin Miroslav Uljan, tom je prigodom darivao mlade nogometaše s tri nogometne lopte.

Skip to content