Novosti


Održana Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog održana Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana Grada.

Na samom početku, predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić izrazio je žaljenje što se Svečana sjednica ne održava u, inače prepunom, Domu kulture i što nema Novljana koji mogu pozdraviti skup i dobitnike nagrada. U svoje ime te ispred vijećnika i vijećnica koji su direktno izabrani od strane građana, u ime Novljana, Pavelić je čestitao je i zahvalio se svim nagrađenima!

U nastavku sjednice gradonačelnik Tomislav Cvitković, pored pozdrava i čestitke prisutnima, na početku svoga izlaganja zahvalio se na suradnji, u svojih prvih šest mjeseci mandata, Vladi Republike Hrvatske, vijećnicima, suradnicima, kao i građanima na konstruktivnim kritikama i potpori te se osvrnuo na minulu godinu, ostvarene rezultate na polju socijalne politike, zdravstva, odgoja, obrazovanja, kulture i sporta, infrastrukture, EU projekata.

Potom je uslijedila dodjela Zahvalnica, Nagrada i Povelje Grada.

Zahvalnice su uručene Želimiru Zoričiću i Denisu Cvitkoviću za iznimno hrabro djelo spašavanja ljudskih života; Džani Krčmar i Mateji Butorac za iznimnu predanost u radu s pacijentima; Ivani Balažević za iznimna postignuća u području znanosti; Antonu Biliću i Kristijanu Dražiću za iznimna postignuća u području obrazovanja te Marinu Biliću za zapažene rezultate iz područja kulture.

Godišnju nagradu Grada Novog Vinodolskog za ostvaren izniman rezultat u području kulturnog amaterizma zaslužila je klapa Vinčace, dok je Godišnju nagradu Grada za doprinos u promoviranju, čuvanju, proučavanju i zaštiti kulturne baštine Novog Vinodolskog te za sudjelovanje u kulturnom životu grada dobio Narodni muzej i galerija Novi Vinodolski. Kulturno-umjetničko društvo ,,Ilija Dorčić“ osvojilo je Godišnju nagradu Grada za aktivnih 70 godina sudjelovanja u svim društvenim događanjima te neprocjenjivi doprinos zaštiti kulturne baštine Novog Vinodolskog.

Kazališna, filmska i televizijska glumica Branka Petrić-Fehmiju dobitnica je Povelje Grada Novog Vinodolskog te je imenovana Počasnom građankom Grada za svoj izniman doprinos u području kulture.

Program su uveličali i novljanski ,,bel canto“ Joso Butorac s pratnjom na klaviru – ravnateljem Centra za kulturu Marijom Butorcem, kao i sopilaši Danko Pipinić i Mislav Smolčić. Predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić i gradonačelnik Tomislav Cvitković na koncu su svima prisutnima, kao i građanima Novog Vinodolskog, poželjeli uspješnu, zdraviju i sretniju 2022. godinu.

Skip to content