Novosti


ODRŽANE RADIONICE “SIGURNOST NA VODI”

DSCF3220

U sklopu projekta „Sigurnost na vodi“ organizirali smo 2 radionice na temu »Kodovi sigurnosti na vodi ili tko se boji vode još« za 25 učenica i učenika drugog razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića. Voditelj radionica je Tea Švob volonterka i spasilac na glavnoj gradskoj plaži u uvali Lišanj. Djeca se putem video projekcije upoznaju sa  opasnostima tijekom kupanja, odnosno o tome kako se trebaju ponašati na vodi, primjerice da ne plivaju najmanje jedan sat nakon ručka, da ne ulaze vrući u vodu, da ne skaču u vodu nepoznate dubine, da nikad ne plivaju sami, da plivaju u blizini spasilaca – navela je Višnja Peričić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Novi Vinodolski.

DSCF3214

Također, prikazuju im se u video projekciji primjeri, ako se uoči nekoga u vodi u nevolji, da odmah zatraže pomoć, a ako se njima dogodi nevolja da ostanu smireni, da plutaju na leđima i mašu jednom rukom za pomoć. Upoznaju se sa likom i načinom djelovanja spasilaca, spasilačkom opremom te morskom florom i faunom, s naglaskom na zaštićene vrste. Radionica je preventivnog karaktera s ciljem osvještavanja djece o postojećim opasnostima i rizicima povezanima s vodom te ujedno potiču brigu o sebi i drugima.

DSCF3199

– S obzirom na činjenicu da većina djece misli da su dobri plivači, u sklopu projekta za djecu će se organizirati i  trodnevni tečaj usavršavanja i poboljšanja plivačkih vještina u Tjednu Crvenog križa – najavljuje Višnja Peričić.

Skip to content