Novosti


ODRŽANO 24. GRADSKO NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA U OŠ IVANA MAŽURANIĆA

U subotu 7. ožujka 2020. godine u OŠ “Ivan Mažuranić” u Novom Vinodolskom u organizaciji GD Crvenog križa Novi Vinodolski, održano je 24. gradsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa. U kategoriji podmlatka natjecale su se ekipe iz OŠ Ivan Mažuranić iz Novog Vinodolskog i OŠ Jurja Klovića iz Triblja.

    

Uz natjecanje iz znanja o pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i pravima djeteta, učenici su na praktičnim radilištima prve pomoći, kroz unaprijed pripremljene scenarije i realistično prikazane ozlijede, pokazali visoku razinu pripremljenosti iz tog područja. Upravo se kroz praktična radilišta nastoji ukazati na važnost znanja prve pomoći u svakodnevnom životu. Važno je imati na umu da je ovo jedno od rijetkih natjecanja u kojima nije važno pobijediti, nego je važno ono znanje koje su natjecatelji stekli kroz pripremu i koje će nositi sa sobom tijekom cijeloga života.

Zavidna razina znanja i vještina kod učenika rezultat je napornog dugotrajnog pripremanja ekipa i zasluga mentora, nastavnika osnovnih škola te volontera Crvenog križa koji su pripremali ekipe.

Natjecanje je započelo u 10,00 sati. Nakon dva sata provjere znanja i vještina uslijedilo je proglašenje rezultata. Pobijedila je ekipa iz OŠ Ivan Mažuranić iz Novog Vinodolskog koja će 04.04. 2020. g. sudjelovati na međužupanijskom natjecanju mladih HCK u Hreljinu.

“Zahvaljujemo svim učesnicima, natjecateljima, mentorima i volonterima koji su svojim doprinosom omogućili kontinuitet ovog programa HCK.” – zaključila je Vesna Đujić ravnateljica GD Crvenog križa Novi Vinodolski.

Skip to content