Novosti


ODRŽANO OPĆINSKO NATJECANJE MLADIH CRVENOG KRIŽA

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski organiziralo je općinsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u Bribiru u Osnovnoj školi
dr.Josipa Pančića Bribir. Sudjelovale su tri ekipe kategorije pomladak koju čine mladi u dobi od 11 do 14 godina starosti.

 

natjecanje ck2

Sudjelovale su sljedeće ekipe : ekipa domaćina pod vodstvom mentora prof.Olivera Šimčića, u sastavu Naomi Kombol, Rea Krmpotić, Dea Sokolić, Lucija Trišić, Dorotea Dražić, ekipa iz Triblja iz Osnovne škole Jurja Klovića pod vodstvom mentorice Sabine Mužević, u sastavu Matea Klarić, Tamara Žirovec, Katarina Brkljača, Lucija Pavličević, Dario Šarčević i Valentina Smolčić i ekipa iz Novog Vinodolskog Osnovna škola Ivana Mažuranića pod vodstvom mentora prof.Silvija Tomljanovića i Nele Pavković, u sastavu Lucija Svetić, Iva Jovanović, Marta Bužonja, Lucija Gojak, Frane Kružičević, Katija Krpan.

– Sve ekipe u pružanju prve pomoći pripremila je naša dugogodišnja volonterka dr.Daniela Dabeska-Novkovski – navela je Višnja Peričić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Novi Vinodolski, dodajući da su sve sudionike i prisutne pozdravili ravnatelj škole domaćina Goran Matić i predsjednica GDCK Novi  Vinodolski Vesna Đujić, koja je i otvorila natjecanje, a ekipama je poručila da bolji pobijedi.

Samo natjecanje odvijalo se na šest radilišta. Na prva četiri radilišta provjerava se znanje o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, o Hrvatskom Crvenom križu, o Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima i to putem testa. Peto i šesto radilište je praktičnog karaktera gdje se simuliraju nesreće koje se mogu dogoditi u školi i oko škole a mladi pokazuju znanje i vještine u pružanju prve pomoći.

natjecanje ck1

Nakon prođenih svih šest radilišta, najviše bodova osvojila je ekipa iz OŠ Dr.Josipa Pančića iz Bribira i stekla je pravo sudjelovanja na dvadesetom međužupanijskom natjecanju mladih HCK koje će se održati 16.travnja  u Otočcu. Tamo će se natjecati sa ekipama iz Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije koje su pobijedile na nižoj razini natjecanja.

 

 

Skip to content