Novosti


ODRŽANO PREDAVANJE DR.SC. SILVIJE SAMBOL ZEC POD NAZIVOM “EMOCIONALNA ŽUDNJA ZA HRANOM”

Sinoć je, u Maloj sali Doma kulture u Novom Vinodolskom održano predavanje dr. integrativne medicine Silvije Sambol Zec iz Rijeke, pod nazivom: „Emocionalna žudnja za hranom“

ŽUDITE LI ZA ČOKOLADOM, ŽELITE VIŠE LJUBAVI U SVOME ŽIVOTU

U organizaciji Društva „Naša djeca“ Novog Vinodolskog održano je još jedno u nizu predavanja, a ovaj puta tema je bila vrlo zanimljiva. Dr. Sambol Zec na vrlo jednostavan i zanimljiv način govorila je o tome koja je osnovna razlika između emocionalne i tjelesne gladi, zašto dopuštamo da emocije upravljaju nama, pa time i izborom hrane koju jedemo, za kojom žudimo, a koja nam u konačnici nije nužna da bismo preživjeli.

Koje su to emocionalna stanja u kojima žudimo baš za određenom vrstom hrane. Zašto netko poseže za slatkim, slanim, masnim, kiselim… Na ta i brojna druga pitanja odgovore je dala dr. Sambol Zec i navela sve sudionike na razmišljanje i propitivanje što jedemo, kako jedemo i zašto jedemo određenu hranu. O tome koliko smo svjesni ili nismo svjesni što i kako jedemo, prikazala je na primjeru jedenja jedne obične grožđice. Spremnost na promjene u svom životu, donošenje odluka drugačijih od dosadašnjih iziskuju dodatni angažman, rad na sebi i posvećenost sebi, samo tada rezultati mogu biti vidljivi. Ovdje nema mjesta izgovorima i opravdanjima ukoliko želimo živjeti zdravije, zadovoljnije i sretnije.

„Vjerujemo da je ovo prvo u nizu predavanja dr. Sambol Zec koja će svima zainteresiranima prenijeti svoja stručna znanja i iskustva iz područja integrativnog zdravlja, potaknuti nas na veću brigu o vlastitome zdravlju i svijest nas odraslih da smo primjer našim najmlađima…“ – izjavila je predsjednica Društva „Naša djeca“ Novog Vinodolskog, Suzana Svetić, i podsjetila da se i ove subote, 7. prosinca, u Maloj Sali Doma kulture od 10.30 do 12.00 sati održava radionica i pričaonica za djecu pod nazivom „Mali kreativci“. Voditeljice ove subote su Ana Božić Blažević, Martina Rubčić i Iva Peroš Jovanović, članice Društva „Naša djeca“ Novog Vinodolskog.

 

Skip to content