Novosti


Održano školsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križaGradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski organiziralo je školsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u Osnovnoj školi Jurja Klovića u Triblju.

Na natjecanju su sudjelovale 3 ekipe koju čine mladi u dobi od 11 do 14 godina starosti.

Ekipu domaćina pod vodstvom mentora profesora Olivera Šimćića predstavljale su djevojčice osmog razreda: Antonela Caki, Lora Bauer, Natali Jerčinović, Valentina Imširović, Iva Pavlić. Ekipa Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Novog Vinodolskog bila je u sastavu: Paola Čavkić, Emma Pavličević, Antonela Šamal, Franka Gašparović, Nensi Preden i Damijan Trečić, zajedno s mentoricom Marinom Jovanović. Ekipa Osnovne škole dr. Josipa Pančića iz Bribira natjecala se u sastavu: Lara Bojanac, Klaudia Aleksić, Marta Veljačić, Marin Tomić, Claudia Andorčec i Jelena Tićak, a pod vodstvom mentorica Marine Todorović.

Sve sudionike i prisutne pozdravila je ravnateljica škole domaćina Vilma Car-Katnić kao i načenik općine Božidar Zubčić, a natjecanje je otvorila predsjednica Gradskog društva Vesna Đujić, uz poruku ekipama neka spretniji pobijedi.

Samo natjecanje se odvijalo na šest radilišta. Na prva četiri radilišta provjeravalo se znanje putem testa o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, o Hrvatskom Crvenom križu, o Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima i znanju iz pružanja prve pomoći. Peto i šesto radilište bilo je praktičnog karaktera gdje se simuliraju nezgode koje se mogu dogoditi u školi i oko škole, a mladi su pokazali svoje vještine i znanja u pružanju neodgodive prve pomoći.

Nakon odrađenih svih šest radilišta prvo mjesto je osvojila ekipa domaćina. Ekipa iz Novog Vinodolskog završila je na drugom mjestu te ekipa iz Bribira na trećem.

Pobjednici su ostvarili pravo sudjelovanja na međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati u Kostreni dana 8. travnja.


Skip to content