Novosti


Održano tradicionalno ocjenjivanje vina – pobjednici Miljenko Blažević i Željko BlažekovićApsolutni šampioni tradicionalnog ocjenjivanja vina novljanskih vinara za ovu godinu su Miljenko Blažević i Željko Blažeković. Blaževićev Cabernet sauvignon osvojio je visokih 19,63 u kategoriji crnih vina dok je graševina Željka Blažekovića  dobila najvišu ocjenu kod bijelih vina – 19,16.

U organizaciji Udruge prijatelja grožđa i vina Ružica Vinodola iz Novog Vinodolskog održano je tradicionalno ocjenjivanje vina novljanskih vinara. Na ocjenjivanje je prijavljeno 27 uzoraka, od čega 19 bijelih i 8 crnih vina.

Komisija za ocjenjivanje vina je garantirala realnu i kvalitetnu procjenu, a bila je u sastavu: Patricia Sandalj Rumac, Marija Stan Kolar i Miroslav Palinkaš. Nakon ocjenjivanja generalna ocjena je da vinari iz godine u godinu napreduju i da se u Novom proizvode i piju sve kvalitetnija vina, na ponos Vinodola i i samog Grada Novog Vinodolskog.

Zlatne diplome za bijela vina ove godine osvajaju: Željko Blažeković, Marinko Bursać, Josip Tomić – Terilo,  Boris Mataija,  i Josip Pirša. Srebro kod bijelih vina zaslužili su: Miljenko Manestar (2), Andria Breški, Željko Šostarić, Miljenko Blažević, i Zdenko Švast. Za nijansu slabije ocjene i brončanu diplomu za svoja bijela vina dobili su: Mladen Gržetić, Zlatko Juranić i Vladimir Plješa. Ostala bijela vina ostala su ispod diplomske crte.

Ovogodišnje zlatne diplome kod crnih vina osvajaju: Miljenko Blažević, Željko Blažeković, Darko Svetić i Srećko Butković. Srebrnu medalju osvojilo je crno vino Vladimira Plješe, a brončanu Martin Rubčić. Ostala crna vina ostaju ispod crte.

Apsolutni šampioni za ovu godinu su Miljenko Blažević i Željko Blažeković. Blaževićev Cabernet sauvignon osvojio je visokih 19,63 u kategoriji crnih vina dok je graševina Željka Blažekovića  dobila najvišu ocjenu kod bijelih vina – 19,16.

Zahvale sudionicima i ocjenjivačkoj komisiji, kao i čestitke najboljima uputili su predsjednik udruge „Ružica Vinodola“ Željko Šostarić Fumić i tajnik udruge Velibor Velo Topolovec. Nakon ocjenjivanja nastavljeno je tradicionalno druženje vinara i članova udruge.


Ovogodišnji pobjednici Miljenko Blažević i Željko Blažeković

Komisija u sastavu: Miroslav Palinkaš, Patricia Sandalj Rumac i Marija Stan Kolar
Skip to content