Novosti


OKOLOTORNO – NOVI TURISTIČKI PROIZVOD GRADA NOVOG VINODOLSKOG

Okolotorno je novi turistički projekt Grada Novi Vinodolski, odnosno manifestacija koja će se u 2015. godini prvi put održati u Novom Vinodolskom, i to u Starom gradu. Cilj ovog projekta je uz organizacijsku i financijsku podršku gospodarskih subjekata, Udruga, Ustanova i Turističke zajednice proširiti turističku ponudu revitalizacijom Starog grada.

 Naziv manifestacije Okolotorno dolazi od čakavske riječi okolotorno što znači naokolo, okolo u krug (iz Rječnika čakavskog govora Novog Vinodolskog, Sokolić, Kozarić, 2003.)

 Okolotorno je zapravo šetnja prigodno osvijetljenim i uređenim ulicama Starog grada, tijekom koje će posjetitelji uz pomoć mape obići sve važne znamenitosti i zanimljivosti.  Na tom putu obilaska posjetitelji će proći kraj nekoliko punktova gdje će lokalne Udruge, umjetnici, obrtnici, poduzetnici, poljoprivredni gospodarstvenici prezentirati i prodavati autohtone proizvode. Posjetitelje će u vrijeme Okolotorna zabavljati glazbenici, dok će od 21h-22h Starim gradom šetati kostimirani volonteri koji će utjeloviti likove Frankopana, Bana Ivana Mažuranića, te djevojke u narodnoj nošnji, s kojima će se posjetitelji moći fotografirati, te saznati nešto više o njihovoj ulozi u povijesti Novog Vinodolskog – navela je Sandra Ristić, voditeljica Odsjeka za projekte i EU fondove Grada Novog Vinodolskog.

 Okolotorno će se održavati od mjeseca lipnja do rujna, i to srijedom –  24. lipnja, 1., 8., 15., 22. i 29.srpnja te 5., 12., 19., 26. kolovoza, i 2., 9., 16. rujna, u vremenu od 20 do 24 sata.

 

okolotorno3

 

 

Skip to content