Novosti


Opremanje obalne šetnice u Klenovici

Gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog danas je potpisao Ugovor o financiranju projekta “Opremanje obalne šetnice u Klenovici”. Ukupna vrijednost ulaganja procijenjena je na 260.940 kuna, a odobrena je potpora u iznosu od maksimalnih 197.890 kuna.

Radi se o projektu prijavljenom na LAG  Natječaj za provedbu mjere 3.1.1. Pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, objavljenom od strane LAG-a Vinodol, a sukladno operaciji 7.4.1. iz Programa Ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Svrha Natječaja poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno – ekonomske održivosti kroz potporu ulaganjima u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu, te pripadajuću infrastrukturu.

Projekt “Opremanje obalne šetnice u Klenovici” uz nabavku i postavljanje urbane opreme obuhvaća i postavljanje 11 edukativno-informativnih točaka kojima će se predstaviti zanimljivosti o naselju Klenovica – povijest naselja, kultura, tradicija.

Skip to content