Novosti


Opremljena obalna šetnica u Klenovici

Grad Novi Vinodolski jučer je zaprimio Odluku o isplati potpore u iznosu od 26.264 eura za projekt opremanja obalne šetnice u Klenovici,  čime je potvrđena uspješna provedba projekta sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Projekt ‘Opremanje obalne šetnice u Klenovici’  financiran je temeljem LAG natječaja za provedbu mjere 3.1.1. Pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo LRS LAG-a VINODOL, a obuhvatio je postavljanje klupa i zaštitne ograde. Posebnost u ovom projektu čini edukativno-informativni dio koji je postignut posebno dizajniranim oznakama s QR kodovima, pozicioniranima na 11 klupa.  Oznake posjetitelja vode u šetnju kroz priču nazvanu ‘Klenovica… mjesto gdje more život znači’ i to kroz 11 tema o Klenovici.

”Svrha LAG natječaja pa tako i ovog projekta je osigurati opremljenost temeljnom infrastrukturom čime se doprinosi kvalitetnijem, sigurnijem i ugodnijem provođenju slobodnog vremena prvenstveno lokalnog stanovništva. Iako se radi o manjim zahvatima i iznosima potpora, a procedure su jednako složene i dugotrajne kao i za velike projekte, natječaji LAG-a Vinodol su nam itekako  važni u obnovi infrastrukture vezane uz slobodno vrijeme i kulturu te ih ne propuštamo.

Edukativno-informativni sadržaj o povijesti naselja Klenovica, kulturi i tradiciji, kreiran s ciljem podizanja svijesti o ljepoti življenja u manjim naseljima i načinu života u Klenovici, izazvao je i interes posjetitelja, stoga će uslijediti nadogradnja platforme prijevodom na engleski jezik. ” – istaknula je Sandra Ristić, voditeljica projekta.

Skip to content