Novosti


ORKANSKA BURA ČUPALA DRVEĆE I GRANJE I NANIJELA ŠTETE NA NEKIM OBJEKTIMA

zeljak77

Orkanska bura što je nesmiljeno puhala u noći s nedjelje na ponedjeljak te čitav dan i noć u ponedjeljak, nanijela je na području Grada Novog Vinodolskog dosta šteta. Bura je čupala drveće iz korijena, dosta je odlomljenih grana na prometnicama i privatnim okućnicama, bilo je šteta na pojedinim objektima te na parkiranim vozilima, na reklamama i prometnim znakovima. (Foto Velibor Topolovec).

zeljak81

Bura je načela i nekoliko krovova, oštećen je jedan jarbol odložen na kopnu, oštećeno je i nekoliko barki. Potopljene u tri male barke u lučici Ričina, a u gradskoj luci dva su jarbola pala s jedrilica i oštetila još dvije brodice (Foto Dario Obradović).

zeljak78

 

Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva San Marino Novi Vinodolski čitavu su noć i čitav dan sklanjali su isčupano drveće s prometnica u Novom Vinodolskom i u zaleđu, gdje je također bilo dosta počupanog drveća na prometnicama. (Foto Velibor Topolovec).

zeljak80

Jadranska magistrala od Novog Vinodolskog prema Senju bila je zatvorena zbog orkanskih udara bure. Vlasnici brodova i brodica cijelu noć i u ponedjeljak dežuraali su kod svojih plovila, kako bi ih zaštitili od jakih udara bure, koja je puhala i više od sto kilometara na sat. Foto Nives Antić i  Vlado Jovanović).

zeljak79

Skip to content