Novosti


Osnovnoškolci kod gradonačelnika u gostima

Kraj radnog tjedna u Gradu Novom Vinodolskom obilježila je posjeta učenika 2.A razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića pod vodstvom učiteljice Marine Levar.

U okviru predmeta Priroda i društvo i upoznavanja s baštinom svoga grada, učenici su posjetili Grad Novi Vinodolski i gradonačelnika Tomislava Cvitkovića koji ih je s oduševljenjem primio „na sastanak“.

Na gradonačelnikovo pitanje „što bi novo željeli vidjeti u svom gradu“ učenici su vrlo domišljato odgovorili – laser park, adrenalinski park, puno knjiga, tvornicu slatkiša, McDonalds, zoološki vrt. A na pitanje „što im se najviše sviđa u gradu“- igralište malih spotova i Mesopust pojavili su se kao čest odgovor.

Mišljenja su da je Novi Vinodolski poznat po Ivanu Mažuraniću i narodnom običaju, a zanimalo ih je kako je gradonačelnik Tomislav postao gradonačelnik, koliko je visok, je li mu težak posao i čime se bavio prije nego li je postao gradonačelnik.

Ovaj veseli razred broji 14 učenika i svi su danas bili prisutni na druženju. Iskazali su ambiciju da jednog dana postanu policajci, veterinarke, auto-mehaničari, ronioci, modne dizajnerice, a ima i onih koji jednostavno žele biti bogati i dugo spavati. Najveću prepreku u svemu tome stvara im domaća zadaća, stoga je na njihovoj „prvoj sjednici Gradskog vijeća“ na aktualnom satu glavna tema bila zatvaranje škole i otvorenje lunaparka.

Nakon službenog dijela gradonačelnik i učenici neformalni dio druženja nastavili su uz sladoled.

Znatiželjni i marljivi učenici 2.A razreda prisutni su u sportskim i kulturnim aktivnostima u našem gradu, njih čak 7 su polaznici Glazbene škole, a uz ovako otvoren pristup, kreativnost, komunikativnost i uz svoju učiteljicu Marinu ne sumnjamo da će jednom izrasti u uspješne odrasle osobe.

 

 

 

 

Skip to content