Novosti


Otočka terca

Centar za kulturu Grada Novog Vinodolskog s ponosom vas poziva na izvedbe prve profesionalne kazališne produkcije. Riječ je o predstavi Otočka terca (po tekstu ‘Sjecišta’ Beatrice Kurbel, adaptacija Ane Vilenice) u kojoj igraju tri proslavljene glumice Branka Petrić Fehmiu, Olivera Baljak i Ana Vilenica. Režiju potpisuje mladi redatelj Ivan Vanja Alač, glazbu izvodi Natko Štiglić, a scenografiju je izradila Karla Kocijan.
,,Svjež je i način na koji se temi pristupa, bez težine i pritiska sudbinskih odluka kakve se prečesto na pozornici predstavljaju, a uz spoznaju da život, možda, u svojoj sveukupnosti i predstavlja putovanje, no njegova monolitna struktura ovdje ustupa mjesto etapama, porazima i pobjedama. Na samom su početku u poziciju putnica, ne nužno i kapetanica vlastitih života, postavljene sve tri protagonistkinje, dvije sestre na vječnom odmoru od života-ostarjela glumica Ava (Branka Petrić Fehmiu) i nešto mlađa Bela (Olivera Baljak), ulovljena u vječnom pokušaju zavaravanja vlastite potrebe za drugačijim kao i zagrebačka puca Doris (Ana Vilenica), prevoditeljica života odviše sličnog knjigama u čije je tkivo svakodnevno uronjena. Evolucija njezine prisutnosti i razrada od pozicije uljeza, gotovo kućnog nametnika pa do dragog gosta, očovječene inačice kućnog ljubimca zaduženog za razbijanje neizbježne monotonije otočkog svakodnevlja najzanimljiviji je, čak i nosivi dio dramskog zapleta u tekstu Otočke terce”.
-Dio osvrta na dramski tekst novinarke i kritičarke Petre Miočić Mandić.
Veliko hvala sponzorima – Borovu i Mitan Marini, a posebnu zahvalu ovim putem CZK upućuje Evelini Krišković za adaptaciju dijela teksta na novljansku čakavštinu, Barbari Kalanj Butković za fonetske vježbe, Marinu Antiću i Mislavu Smolčiću za prijevoz, Lani Polić za fotografije, Petru Penavi, Anti Baričeviću, Marinu Komadini i Vesni Tici za smještaj, Dejanu Tiagu Stankoviću za portugalski prijevod, Anji Sekulić za dizajn svjetla, kao i mnogim drugim koji su svojim savjetima i uslugama pomogli da ovaj projekt zaživi.
Ulaznice, po cijeni od sto kuna (uključuje i prijevoz do Otočića i natrag) se mogu kupiti u Narodnoj knjižnici i čitaonici (od utorka, 2. kolovoza).
Polazak iz Mitan Marine (za sve tri izvedbe – 12., 13. i 14. kolovoza) je u 20:00 sati.
Podržite prvi profesionalni kazališni projekt Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog.
Za sve upite obratite se na: [email protected]vinodolski.hr
Skip to content