Novosti


OVOGODIŠNJI PROGRAM LJETNIH ZBIVNJA ZANIMLJIV I ZA SVAKOG PONEŠTO

Ovogodišnji program ljetnih zbivanja prebogat je zanimljivim kulturnim i zabavnim sadržajima. Turistička zajednica Grada Novog Vinodolskog objevila je program u publikaciji Info 2015. na nekoliko jezika, a više od 130 proljetnih, ljetnih, jesenjih i zimskih događanja nudi za svakoga ponešto, što su ga pripredili Centar za kulturu, TZ Grada, Grad Novi Vinodolski, Narodni muzej i galerija i udruge.

Proljetni mjeseci su također zanimljivi gostima kojih već ima u Novom Vinodolskom, ali i stanovnicima ove rivijere. Od 24. do 26. travnja održana je Open bike event Novi Vinodolski, kada je Novi ugostio nekoliko stotina bikera, koji svake godine otvaraju predsezonu svojim atraktivnim motorima, uz mnoštvo zabavnih događanja. Festival cvijeća i suvenira održat će se od 1.  do 3. svibnja na Frankopanskom trgu.

motoevent1

Zaštitnici Novog Vinodolskog, sv. Filip i Jakov, obilježit će se tijekom nekoliko dana, od svečanih misa u istoimenoj crkvi, krizme, do sportskih i zabavnih sadržaja. Od 8. do 10. svibnja održavat će se manifestacija FIT 4 Novi – sportom do zdravlja, u sklopu koje će biti održana prezentacija sportova, zumba fitnes & zumba kids, joga, održavat će se turniri & natjecanja, bodyfit pilates, crossfit trening, biciklijada, bit će prezentirana zdrava prehrana, održat će se Žuja kup, predstaviti judo, tajlandski boks, boks i ju jutsu. U nedjelju 10. svibnja u 20 sati počet će koncert grupe Vatra na Trgu Ivana Mažuranića, a ulaz je besplatan.

zeljak125

Tradicionalni Susret KUD-ova “More i ravnica” održat će se u Novom Vinodolskom u subotu, 9. svibnja u 18 sati, a sudjeluju HKUD “Petar Zrinski” Vrbovec, KUD “Vjekoslav Klaić” Garčin, KUD “Sv. Ivan Glavosjek” Raštane Donje, KUD “Mihovljan” Mihovljan i domaćin KUD Novi Vinodolski.

I u lipnju će se održavati zanimljivi programi, od nastupa gimnastičara iz Danske (2. lipnja u centru Novog), Malonogometnog turnira (12. do 15. lipnja), izložbe slika i objekata Emilije Dupove (15. do 26. lipnja) u Gradskoj galeriji Turnac. Blagdan sv. Antuna proslavit će se u Donjem Zagonu 13. lipnja.

zeljak248

Od 13. do 14. lipnja održat će se u Novom tradicionalni Susret puhačkih orkestara, promotivna vožnja brodovima do Klenovice predviđena je 21. lipnja, a novi program Okolotorno – Stari grad 24. lipnja. Dan državnosti RH proslavit će se 25. lipnja, a 27. lipnja održat će se u Novom Festival za djecu i mlade “Neki novi klinci” na Frankopanskom trgu. Izložba katedre za kiparstvo Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka održat će se u Gradskoj galeriji Turnac.

Nejviše kulturnih, zabavnih i sportskih događanja bit će tijekom glavne turističke sezone – u srpnju i kolovozu. Održavat će se Međunarodni ljetni karneval, Dječji karneval, festivali – Adriatic folk festival, Vinske večeri “Kod bačve” u vinogradima Pavlomira, glazbeno – književne večeri u prostoru atrija Srićine kuće, regate, ribarske večeri u Novom i Klenovici, sajmovi, izložbe u Gradskoj galeriji Turnac, sportski turniri u malom nogometu, festivali klasične glazbe te program Okolotorno. Obilježit će se i mjesni blagdani u Povilama, Klenovici, Krmpotama, Smokvici, Ledenicama. U kolovozu će se proslaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza, održat će se tradicionalna manifestacija Ružica Vinodola, plivački maraton, smotre klapa, Plivački maraton Vrbnik – Novi, memorijal Veljka Rogošića, vinske izložbe i niz drugih zanimljivih događanja.

Skip to content