Novosti


Plava zastava na Gradskoj plaži

U nedjelju, 4. lipnja 2006. godine u 16,30 sati svečano će se podignuti Međunarodna Plava zastava na glavnoj gradskoj plaži u uvali Lišanj.
U programu svečanog podizanja Plave zastave sudjeluju učenici Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Novog Vinodolskog i to: sopilaši, školska klapa i recitatori. Omladinski pogon Omladinski pogon najvažnija je cjelina kluba i predstavlja svrhu njegova postojanja. Pogon se sastoji od 5 dobnih kategorija (dvije ženske i tri muške ekipe);.

Djevojčice su kategorija formirana ove godine zbog izuzetnog interesa djece za rukomet. Zbog dobnih razlika bilo je nužno odvojiti rad i treninge ove skupine od mlađih kadetkinja. Za jesen 2005.g. planira se uključivanje ove dobne kategorije u ligaška natjecanja, jer bez istih dolazi do smanjenja interesa i osipanja članova. U ovu kategoriju uključene su 23 djevojčice. Trener je Dušan Šebalja. Mlađe kadetkinje su kategorija koja postoji od osnivanja kluba, uključene su od početka u ligaška natjecanja. Trener i ove kategorije je Dušan Šebalja, a 25 djevojčica uključeno je u rad iste.

Dječaci – mini-rukomet su relativno novija kategorija izdvojena iz kategorije dječaka. Do formiranja ekipe, odnosno dviju ekipa došlo je zbog izuzetne popularizacije ove vrste rukometa (jednostavna pravila, igra bez zone, igra traje 10 minuta, manji golovi i manji teren, spužvene lopte, jurnjava, isticanje individualnih vrijednosti i naučenih vještina); ne samo na regionalnoj i državnoj razini, već na europskoj razini (naše ekipe pozivane su na turnire u Sloveniji, Italiji i Mađarskoj); uključili smo se u trend mini-rukometa. Posebnost je ove vrste rukometa veliki broj organiziranih domaćih i inozemnih turnira na kojima nastupamo često i sa 3 ekipe, a možemo se pohvaliti s povećim brojem osvojenih prvih mjesta. Rad ove skupine djece vodi Đoko Jotanović, a skupina broji 20 dječaka. Dječaci su nešto starija kategorija djece koja se takmiče prema propozicijama klasičnog rukometa. Voditelj i trener ove skupine djece je također Đoko Jotanović, a skupina broji 15-ero djece. Mlađi kadeti su najstarija muška kategorija o kojoj se brine Damir Mudrovčić. U ovu kategoriju uključeno je 15-ero djece.

Redovni treninzi gornjih selekcija održavaju se minimalno 2 puta tjedno, a prema mogućnostima trenera i obvezama djece i 3 puta tjedno. Zbog specifičnih potreba omladinskog pogona, o organizaciji, putovanjima i drugom brine se član uprave kluba Dražen Radetić. Do sada su u ligaška natjecanja uključene 4 kategorije, a već spominjana kategorija djevojčica planira se na jesen uključiti u ligu.

Skip to content