Novosti


Plesna udruga Natalya osvojila 4 zlata


U subotu, 16. prosinca 2017. godine članice Plesne udruge Natalya sudjelovale su na natjecanju Winter International Kids Dance Open u Zagrebu. (http://www.bambikids.hr/index.php/natjecanja/winter-int-dance-open-2017)

Zahvaljujući sponzorima, Gradu Novom Vinodolskom i TZ Grada koji su omogućili prijevoz, djevojčice, njih 28 zajedno sa svojom voditeljicom/mentoricom Nataliyom Yalnytskom, krenule su idiličnim snježnim pejzažom put Zagreba gdje su svojim nastupima pokazale što cjelogodišnji trud i rad postiže. Natjecanje se održavalo u OŠ Špansko i to dva dana 16. i 17. prosinca no djevojčice su nastup odradile prvi dan natjecanja tj. 16. prosinca. Na natjecanju je sudjelovalo 3000 djece, 160 plesnih klubova iz 10 zemalja. Broj natjecatelja i internacionalna razina natjecanja nije nimalo olakšala samo sudjelovanje. Usprkos tome djevojčice, uzrasta od 3 do 12 godina, bile su izvrsne!

Podijeljene u tri skupine: mlađa, srednja i starija skupina Latica natjecale su se u kategoriji Show dance i to s naslovnim koreografijama Pahuljice (najmlađe Latice), Džungla (srednja skupina Latica) i Burlesqu (starije Latice), a samo se najmlađa skupina natjecala i u kategoriji Belly dance i to s nastupnom koreografijom Orijentalne princeze. U svim kategorijama osvojile su izvrsno prvo mjesto te tako zaradile četiri zlatne medalje i grupni pehar.

– Ovo natjecanje svojevrsna je kvalifikacija tj. uvertira za europsko plesno prvenstvo koje će se održati u svibnju 2018. godine. Osvojenim zlatom djevojčice su si zagarantirale sudjelovanje na njemu – zadovoljno je zaključila mentorica Nataliya Yalnytska.Skip to content