Novosti


Plivački maraton – NOVI OPEN 2005.

Plivački maraton – Novi open 2005. održao se u subotu 23.07.2005. godine. Start i cilj: rivica u Parku Ivana Mažuranića.Maratonci su plivali rutu od 4.200 metara, od starta oko otočića Sv. Marin do kampa u Povilama, pa natrag u Novi do Glavice i zatim na cilj – rivicu u parku.

Osnovan je vrtić Rad je započeo u zgradi bivše Domaćinske škole u Novom. Prva odgajateljica bila je Fanika Piškulić, Bracinka. Osnovani vrtić djelovao je pod okriljem organizcije žena i Općinske skupštine, sa kapacitetom do 30 djece sve do 1960. godine, kada je zbog nedostatka prostora morao prestati sa radom.

Kada se 1965. godine u prizemlju stare zgrade dječjeg vrtića ispraznio jednosobni stan, ponovljen je zahtjev za rad predškolskog odjeljenja. Početkom veljače 1966. godine počeo je njegov rad, a učiteljica je bila Zlata Brozičević. 1971. počelo je raditi još jedno odjeljenje, a kada je 1977. godine oslobođen stambeni prostor na prvom katu, prišlo se adaptaciji cijele zgrade. Od 1983. organiziran je cjelodnevni boravak djece u vrtiću.

Od početka osnivanja predškolskih odjeljenja, brigu o financijskim i materijalnim pitanjima vodila je Osnovna škola “Ivan Mažuranić”, te je i odgojno osoblje bilo sastavni dio radnog kolektiva škole. Od 1. siječnja 1984. Dječji vrtić izdvojen je iz takvog sistema financiranja i pripojen u sastav RO Dječji vrtić “Radost” Crikvenica, koja je preuzela daljnju brigu oko proširenja, odnosno izgradnje nove zgrade vrtića u Novom Vinodolskom.

“Dvjesta godina Osnovne škole Novi Vinodolski”,Novi Vinodolski, 1986.

Skip to content