Novosti


POČELI RADOVI NA IZGRADNJI NOVOG MOSTA PREKO RIČINE ZA ULAZ U POSLOVNU ZONU ZAPAD

Desetog studenog počeli su radovi na izgradnji novog mosta preko Ričine za ulaz u Poslovnu zonu Zapad u Novom Vinodolskom. Radove izvode GP Krk iz Krka i Hrvatske vode. Investicija je vrijedna 2,5 milijuna kuna, s PDV-om. Investitor je Grad Novi Vinodolski, a radove sufinancira i Primorsko – goranska županija – doznajemo od Domagoja Kalanja, pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje Grada Novog Vinodolskog.

PB160007

Novi most se gradi na poziciji Dubrova, nasuprot naselja Mikulje, odnosno na županijskoj cesti Novi Vinodolski – Bribir, čime će Poslovna zona Zapad biti bliža gradu za jedan kilometar. Dosadašnji ulaz u Poslovnu zonu zapad odvija se preko uskog i neuvjetnog malog mosta nasuprot Pavlomiru, preko kojeg je otežan ulaz velikih kamiona u Poslovnu zonu i izlaz iz nje. Rok za završetak radova je šest mjeseci, odnosno novi most bi trebao biti u funkciji na proljeće iduće godine.

PB160004

Trenutno se odvijaju radovi na dvije strane – na obali Ričine u Poslovnoj zoni, koje izvodi GP KRK i na premještanju kanala na Mikulji, što izvode Hrvatske vode.

Gradnja mosta uključuje i uređenje raskrižja na županijskoj cesti, a riješit će se i sustav vodovoda i kanalizacije te javna rasvjeta.

PB160002

Za vrijeme trajanja radova na snazi je privremena prometna regulacija, koja uključuje naizmjenično propuštanje vozila na županijskoj cesti uz pomoć semafora, a za dio ulica naselja Mikulja uveden je jednosmjerni režim prometa, koji se odvija sa županijske ceste prema centru grada. Molimo građane za strpljenje za vrijeme trajanja radova – rekao je Domagoj Kalanj.

PB160001

Skip to content