Novosti


Početak lipnja u duhu sporta i glazbe

Program za lipanj odvijat će se i paralelno s dijelom programa obilježavanja 145 godina turizma.  Izložba o hotelu Lišanj održat će se  5. srpnja, a branje ljekovitog bilja  10. lipnja, ukoliko vrijeme dopusti.

Naredni tjedan  proteći će u sportskom duhu uz nekoliko zanimljivih događanja. U ponedjeljak u Novom gostuje Brejninggaard boarding school sa svojim akrobacijama, s time da je u jutarnjem terminu performans na Igralištu malih sportova, a u večernjem terminu na Trgu Ivana Mažuranića kada će se i posjetitelji moći pridružiti i isprobati skakanje na trampolinima.

Ove se godine održava i 14. po redu seniorski malonogometni turnir u Donjem Zagonu koji je produžen na cijeli tjedan. Od ponedjeljka do srijede (5.-7. lipnja) održava se 1. Malonogometni turnir 3/3 koji završava uz glazbeni nastup Tamburaškog sastava Novi, dok u četvrtak počinju 1. Veteranski malonogometni turni i 14. Seniorski malonogometni turnir, a za glazbu će se podrinuti Barabe u petak te Tamburaški sastav Ferali u subotu. Gornji i Donji Zagon slave svog zaštitnika sv. Antu pa je tako 12. lipnja u 18:00 sati Sveta misa uočnica u Plužnicama u Gornjem Zagonu, a 13. lipnja je Sveta misa u Donjem Zagonu.

Istog vikenda, 8. – 12. lipnja, u Wyndham Resortu u Novom Vinodolskom održava se ECLIPSE Summer Festival – Urban Kizz & Tarraxo. Resort će toga vikenda postati centar kizomba plesa na kojem će sudjelovati plesači iz cijele Europe i šire te će nastupiti vrhunski DJ-evi s glazbom upravo za ovaj ples.

Još jedno nogometno događanje međunarodnog karaktera obilježit će vikend  od 16. do 18. lipnja. Riječ je o 10. Međunarodni dječji nogometni turniru Crikvenica-Novi Vinodolski Cup koji će se održati na nekoliko lokacija. Jedan od domaćina turnira je  i Novi Vinodolski.  Natjecanje je ovo koje svake godine okuplja sudionike iz otprilike 10 europskih zemalja, sa preko 200 ekipa, a prijave su za ovogodišnje, jubilarno izdanje turnira zatvorene. Detalje možete pronaći na Facebook stranici turnira: https://web.facebook.com/profile.php?id=100063693930905

Za kraj trećeg vikenda u lipnju, Novi Vinodolski točnije Mitan Marina bit će ponosni domaćin izbora za Miss Primorsko-goranske županije za Miss Hrvatske koji će se održati u nedjelju, 18. lipnja. Prekrasne djevojke s područja cijele županije tako će se natjecati za titulu najljepše, koja će županiju predstavljati na izboru za najljepšu djevojku Hrvatske.

Ostatak mjeseca lipnja također će biti bogat raznovrsnim kulturnim, glazbenim i zabavnim programom za sve uzraste. Detaljan program bit će dostupan na službenoj stranici TZ Novi Vinodolski.

Skip to content