Novosti


POČINJE ČETVRTI MEĐUNARODNI FESTIVAL KLASIČNE GLAZBE U NOVOM VINODOLSKOM

Četvrti međunarodni festival klasične glazbe Novi Vinodolski počinje večeras, 16. srpnja, s početkom u 21 sat na romantičnoj Precrikvi u Starom gradu u Novom Vinodolskom, a u slučaju lošeg vremena u crkvi sv. Filipa i Jakova. U sklopu festivala održat će se pet večeri klasične glazbe tijekom srpnja do 13. kolovoza, kada festival završava.

Organizator je agencija Art Novi, suorganizator i pokrovitelj Centar za kulturu Novi Vinodolski, a realizaciju je pomoglo Ministarstvo kulture RH.
Festivalska večer počinje komornim sastavom simfonijskog puhačkog orkestra OSRH kojim će ravnati dirigent Miroslav Vukovojac-Dugan te Neda Božić na harfi. Na programu su djela Debussyja, Händela i Ravela. Sljedeći koncert bit će održan u ponedjeljak 21. srpnja, na kojem će nastupiti brazilski gitarist Pedro Rogerio Aguiar, a 28. srpnja, nastupa Gudački kvintet Cadenza – Krešimir Marmilić i Gorjana Jurilj na violini, Petar Haluza na violi, Vinko Grubešić na violončelu te Saša Špoljar na kontrabasu, dok je gošća koncerta pijanistica Maria Mikulić Štimac. Sedmog kolovoza nastupit će Zagrebački puhački trio – Dario Golčić (oboa), Domagoj Pavlović (klarinet) i Žarko Perišić (fagot). Festival završava 13. kolovoza koncertom Hrvatsko-slovenskog Ansambla 4 Syrinx u sastavu Karolina Šantl Zupan, Marina Novak, Irena Rovtar i Darija Zokić na flautama.

festival4

Skip to content