Novosti


POSEBNI RAZREDNI ODJEL OSNOVNE ŠKOLE IVANA MAŽURANIĆA U POSJETI KOD GRADONAČELNIKA VELIMIRA PIŠKULIĆA

Učenici posebnog razrednog odjela sudjeluju u svim aktivnostima Osnovne škole Ivana Mažuranića i aktivnostima Udruge Novi korak što iziskuje mnogo strpljenja i ljubavi kako učenika tako i učitelja.

Učenici posebnog razrednog odjela Lucija Jurin, Gorana Trečić, Luka Svetić i Rikard Preni sudjelovali su na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske za učenike s intelektualnim teškoćama u Poreču gdje su se natjecali u atletici, stolnom tenisu i štafetnoj igri.

Također, učenici su sudjelovali na međunarodnom sportskom susretu MATP ( Motor activity training program) u Kostreni i Opatiji gdje su uspješno svladali motoričke poligone s elementima raznih sportova.

Moto ovih susreta je “DOZVOLI MI DA POBIJEDIM, ALI AKO NE MOGU POBIJEDITI, DOZVOLI MI DA BUDEM DOBAR U SVOM POKUŠAJU”.

Svi učenici nagrađeni su medaljama za sudjelovanje na što su izuzetno ponosni.

Učenik posebnog razrednog odjela Luka Svetić dobio je priznanje za najbolji likovni rad u Županiji od strane Županijskog razredbenog povjerenstva u kategoriji likovnih radova, na temu Katastrofa i snaga sustava civilne zaštite pod mentorstvom učiteljice Milene Šamal.

Posebni razredni odjel ustrojen je u siječnju 2012. godine s četiri do pet učenika u kojem nastavu održava učitelj edukator -rehabilitator uz suradnju pomoćnika u nastavi. Posjet gradonačelniku smatraju krunom cjelogodišnjeg rada i truda učenika i učitelja.

 

Skip to content