Novosti


Potpisan okvirni sporazum o izgradnji gatova u luci Klenovica

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog u prisustvu gradonačelnika Tomislava Cvitkovića i predsjednika Upravnog vijeća Županijske lučke uprave Novi Vinodolski Saše Đujića potpisan okvirni sporazum o izvođenju radova na II. fazi rekonstrukcije luke otvorene za javni promet Klenovica – izgradnja gatova. Sporazum vrijedan gotovo 5 milijuna kuna (s uključenim PDV-om) su potpisali ravnatelj Županijske lučke uprave Novi Vinodolski – Velimir Antić i predsjednik uprave tvrtke GP Krk d.o.o. – Sanjin Purić.

Projekt obuhvaća izgradnju fiksnih gatova, armirano-betonske konstrukcije, pri čemu će dužina gatova uključujući i pristupni iznositi 120 metara. „Izgradnjom će se povećati sigurnost plovila i dobiti 43 nova, većim dijelom, komunalna veza za domicilno stanovništvo. Vezovi će biti potpuno opremljeni sa priključcima struje i vode čime Klenovica dobiva vezove najviše kategorije. Ovom investicijom u potpunosti se završava izgradnja Luke Klenovica.“- istaknuo je Saša Đujić.

Gradonačelnik Cvitković iskazao je zadovoljstvo odabranim izvođačem radova, budući da je ista tvrtka radila na izgradnji primarnog i sekundarnog lukobrana te slijedom pozitivnog iskustva očekuje kvalitetno završen projekt.   Grad Novi Vinodolski sudjelovao je u pripremnim i logističkim aktivnostima, dok se sam projekt provodi uz doprinos Ministarstva mora, prometa i infrastrukture s nešto više od 90%, a razliku troškova uz stručni građevinski i geodetski nadzor osigurala je Primorsko-goranska županija.

Završetkom ovog projekta luka Klenovica moći se smatrati “malom marinom”, zaključili su.

 

Skip to content