Novosti


Potpisan Sporazum Grada Crikvenice, Grada Novog Vinodolskog, Općine Vinodolska Općina i braniteljskih udruga

Dana 26. rujna 2022. u 10:00 sati u sali za sastanke u zgradi Gradske uprave Grada Crikvenice okupili su se potpisnici Sporazuma o suradnji triju jedinica lokalne i područne samouprave Grad Crikvenica, Grad Novi Vinodolski i Općina Vinodolska općina te braniteljske udruge na njihovu području. Ovim sporazumom potvrđuje se potreba i spremnost na zajedničko djelovanje u cilju dugoročne suradnje u svrhu unapređenja kvalitete života hrvatskih branitelja i unapređenja suradnje između braniteljskih udruga.

Nakon predstavljanja ishodišta sporazuma i njegovih potpisnika uslijedili su govori čija je poveznica očuvanje integriteta i vrijednosti Domovinskog rata svih dionika sporazuma. Navrla su i neka sjećanja i podsjetnici na dosadašnje napore kojima se naglašava neizbježnost očuvanja vrijedne, nedovoljno afirmirane prošlosti za slobodnu sadašnjost i budućnost Republike Hrvatske i našeg crikveničko-vinodolskog kraja.

Sporazumom se, naime, utvrđuje zajedničko okupljanje i obilježavanje Dana branitelja 30. rujna svake godine te zajedničko okupljanje i obilježavanje obljetnice ustrojavanja 155. brigade Hrvatske vojske 16. prosinca svake godine.

Dan branitelja iznimno ove godine održat će se 1. listopada 2022. u Gradu Crikvenici. Svojevrsni uvod u subotnji, svečani dio započinje već u petak, 30. 9. 2022., projekcijom filma Bogdanovci između zvijezda u 19:00 sati u prostoru Dvorane Zora, a ulaz je besplatan.

Svečani dio programa uz glazbenu pratnju slijedi u subotu, 1. 10. 2022., u 10:00 sati na našem središnjem Trgu Stjepana Radića gdje će se okupiti udruge proizašle iz Domovinskog rata s područja Grada Crikvenice, Grada Novog Vinodolskog i Općine Vinodolske općine. Nakon svečanog obilježavanja prvog Dana branitelja crikveničkog-vinodolskog kraja u 11:00 sati slijede sportske igre (boćanje, kartanje, šah i pikado) i prigodno druženje branitelja na prostoru Macela također uz glazbeni sastav.

Ovim putem veselimo se što možemo pozvati sve branitelje i braniteljice Domovinskog rata, te ojačati njihove spone, da nam se pridruže u što većem broju na obilježavanju prvog Dana branitelja. Pozivamo i ostale drage sugrađane i sugrađanke da svojim dolaskom uveličaju skorašnju svečanost i prigodno druženje.

Skip to content