Novosti


Potpisan Sporazum o izgradnji sportske dvorane u Novom Vinodolskom

U uredu gradonačelnika je svečano potpisan Sporazum o izgradnji sportske dvorane u Novom Vinodolskom prema kojem će Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sufinancirati gradnju sa šest milijuna kuna. Ukupna procijenjena vrijednost te investicije je 11 milijuna kuna te će se preostala sredstva zatražiti iz proračuna Primorsko-goranske županije za 2009. i iz gradskog proračuna Novog Vinodolskog. Sporazum su potpisali Josip Borić, pomoćnik ministra Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković. Gradonačelnik Butković rekao je da je projektna dokumentacija izrađena i ishodovana građevinska dozvola te će gradnja dvorane početi najesen, a završetak se očekuje potkraj iduće godine.

DJELOVANJE KLUBA U 1979. GODINI

Na godišnjoj Skupštini S.D. “Vinodol” izabran je novi Upravni odbor K.K. “Vinodol”. Upravni odbor sačinjavaju slijedeći drugovi: Petrović Gajo, Kalanj Milorad, Sokolić Tami, Tatalović Milutin, Mudrovčić Fedor, Maričić Branko, Maričić Miroslav, Piškulić Velimir, Blažević Branko, Polić Danijel, Šoštarić Željko, Sokolić Joso i Tonković Teo. Na konstituirajućoj sjednici novoizabranog Upravnog odbora održanog dana 23.3.l977. za predsjednika kluba izabran je ponovno Petrović Gajo, za potpredsjednika Sokolić Tami, za tajnika Kalanj Milorad i za blagajnika Tatalović Milutin.

Pripreme za takmičenje otpočeli smo mjesec dana prije početka samog takmičenja. Sistem takmičenja nije se promijenio pa se naš klub nastavio takmičiti u Primorsko-goranskoj ligi. Uz postojeće klubove iz prethodne takmičarske sezone KK “Škrljevo” KK “Zlatni otok”-Krk, KK “Partizan”-Plaški, KK “Otočac”, KK “Bajer”-Fužine, osnovani su i uključeni u takmičenje naše lige klubovi “Lič” iz Liča i “Mol” iz Ličkog Osika. KK “Crikvenica” kao prvoplasirana ekipa iz prethodne godine plasirala se u Hrvatsku ligu – zapad.

Iako smo bili svjesni da će 1979.g.u rezultatskom pogledu biti objektivno skromnija od prethodne dvije godine vjerovali smo ipak da ćemo na kraju prvenstva ostvariti plasman negdje u sredini prvenstvene tablice. Dvije pobjede ostvarene počet­kom prvenstva nagovijestile su ovu mogućnost, ali u utakmica­ma odigranim kasnije nismo ostvarili rezultate, koji bi nam omogućili bolji plasman od pretposljednjeg mjesta u Primorsko-goranskoj ligi. Nešto zbog odlaska u JNA, a nešto zbog zauzetosti nekolicina igrača prestala je sa aktivnim igranjem pa se vrlo mlada eki­pa koju su sačinjavali uglavnom juniori nije mogla ravnoprav­no boriti sa iskusnijim i jačim ekipama«

Od 13 izabranih članova Upravnog odbora redovito su aktivna bila u prosjeku osmorica. Upravni odbor sastajao se redovito jedanput tjedno, rasprav­ljao tekuću problematiku djelovanja kluba i dogovarao određe­ne akcije. Ne možemo ipak u cijelosti biti zadovoljni učinjenim. Krenuli smo sa izgradnjom svlačione ali iako smo mnogo puta razgova­rali i dogovarali akcije vezane za izgradnju vrlo malo je uči­njeno ove godine. Bilo je i objektivnih teškoća, ali one nas ne opravdavaju. Teško je reći, ali priznati se mora da se nismo iskazali. Istina, počeli smo sa kopanjem temelja, ali posao je vrlo sporo napredovao.

Sa “Željezničarom” smo odigrali dvije utakmice. Organizirali smo turnir na kojem su učestvovale ekipe “Željezničara”-Bihać, “Crikvenice”, “Zlatnog otoka” i ‘Vinodola”.U ovoj godini naš klub odigrao je i prvu međunarodnu utakmi­cu sa ekipom “Martoš” iz Budimpešte, Utakmica je odigrana na Krku, a pobijedila je ekipa “Martoša”. Ponovno smo oformili juniorsku ekipu sa kojom smo se takmičili krajem 1977. i početkom 1980.godine.

Skip to content