Novosti


Potpisan sporazum o suradnji s općinama i gradovima PGŽ-a na projektu Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020

Jučer je Grad Novi Vinodolski potpisao Sporazum o suradnji na projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Predmet Sporazuma je suradnja na provedbi dijela kulturnog i umjetničkog programa, iz kojeg se očekuju brojni pozitivni, kulturni, gospodarski i društveni rezultati.

                                                                 (Izvor: rijeka2020.eu)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sporazumom je definirana suradnja na dvama programskim pravcima projekta EPK – 27 susjedstava i Lungomare iako sporazum neće ograničavati suradnju i na drugim programskim pravcima i programima. Grad Novi Vinodolski je trenutno uključen u programski pravac 27 susjedstava.  27 lokalnih zajednica povezuju se s 27 susjedstava iz Europe te se pruža mogućnost za praksu razmjene koja se proteže diljem čitave Europske unije, pri čemu se stvaraju neformalne mreže kulturnih aktivnosti između susjedstava, koje će potrajati i nakon 2020. godine.

                                                                (Izvor: rijeka2020.eu)

Više informacija o potpisivanju sporazuma na sljedećoj poveznici: http://rijeka2020.eu/potpisan-sporazum-o-suradnji-s-opcinama-i-gradovima-pgz-a-na-projektu-rijeka-2020-europska-prijestolnica-kulture/.

Skip to content