Novosti


POTPISAN UGOVOR O IZRADI GLAVNOG PROJEKTA REKONSTRUKCIJE RASKRIŽJA KALVARIJA NA DRŽAVNOJ CESTI D8 U NOVOM VINODOLSKOM

Danas (15. veljače 2016. godine) u Uredu gradonačelnika je potpisan Ugovor o izradi glavnog projekta rekonstrukcije raskrižja na državnoj cesti D8 u Novom Vinodolskom između gradonačelnika Grada Novog Vinodolskog Velimira Piškulića i Renea Lustiga, direktora Rijekaprojekta d.o.o. iz Rijeke.

P2150474

Projekt bi trebao biti izrađen do 15. lipnja 2016. godine, nakon čega bi Grad mogao podnijeti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, a najesen bi, prema procjenama, mogli krenuti radovi. Inače, to raskrižje je najkritičnija “crna” točka u prometu kroz Novi Vinodolski, gdje se često događaju prometne nesreće. U idejnom projektu predviđene su trake za lijeve sretače s magistrale u smjeru Crikvenice prema naselju Kalvariji te sretače iz smjera Crikvenice za skretanje u ulaz u Ulicu Pod sv. Mikulj.

P2150479

Nakon potpisivanja ugovora istaknuta je dobra dosadašnja suradnja između Grada Novog Vinodolskog i Rijekaprojekta na mnogim projektima, za koju je izražena nada da će se i dalje uspješno nastaviti. Rekonstrukcija raskrižja će se financirati iz proračunskih sredstava i sredstava Hrvatskih cesta.

P2150477

Potpisivanju Ugovora bili su nazočni direktori komunalnih društava Vodovod Žrnovnica Igor Uremović i Ivanja Alen Bruketa, Zvonimir Medek, iz Rijekaprojekta, Domagoj Kalanj, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje i Vesna Mrzljak, viša savjetnica za urbanizam i razvoj.

 

Skip to content