Novosti


Potpisan ugovor „Projektiranje, izgradnja i puštanje u rad UPOV-a, postrojenja za sušenje mulja i glavnih transportnih crpnih stanica“

U Novom Vinodolskom u „Vinskoj kući Pavlomir“ organizirano je svečano potpisivanje posljednjeg u nizu sekundarnih ugovora u okviru projekta „Sustav odvodnje otpadnih voda aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce“.

Potpisivanju ugovora „Projektiranje, izgradnja i puštanje u rad UPOV-a, postrojenja za sušenje mulja i glavnih transportnih crpnih stanica“, uz člana Uprave VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol d.o.o., Igora Uremovića, koji je ugovor potpisao s tvrtkom ING-GRADNJA d. o. o. za građenje i usluge, koju zastupa direktor Ivica Filipović, prisustvovali su generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, voditelj projekta Miljenko Čupić, gradonačelnik Novog Vinodolskog  – Tomislav Cvitković, zamjenica gradonačelnika Crikvenice – Ivona Matošić Gašparović te državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, dr. sc. Mario Šiljeg.

Član Uprave VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol d.o.o., Igor Uremović u uvodnom je obraćanju uzvanicima naglasio da se radi o generacijskom projektu čijom će se provedbom poboljšati postojeći sustav odvodnje i vodoopskrbe. Zahvalio se građanima na strpljenju i istaknuo da je ovo zadnja sezona u kojoj su se odvijali radovi na terenu te da je do kraja godine u planu  visok postotak dovršenja izgradnje kompletne mreže.

Voditelj projekta Miljenko Čupić je podsjetio da se radi o jednom od najvećih projekata iz vodnog sektora u državi te da u ovoj godini mogu biti zadovoljni radovima jer je prosječna dinamika polaganja cjevovoda 80 metara dnevno.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković je pohvalio vrlo urednu i čistu provedbu nabave i samu realizaciju gradnje te istaknuo da je uz zacrtani cilj – čisto more važno za kvalitetan život građana kao i za razvoj turizma,  njegova najveća vrijednost čak 1700 novih priključaka, odnosno više od 5000 ljudi koji će dobiti mogućnost priključenja na javni sustav odvodnje.

Državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, dr. sc. Mario Šiljeg je podsjetio koje su tri važne komponente ovog projekta. Jedna je okolišna jer u fokusu je zaštita mora, druga je komponenta dizanje standarda života građana kroz omogućavanje novih priključaka na odvodnju i treća komponenta je uključenost hrvatskog gospodarstva budući da na ovom projektu rade i hrvatske tvrtke.

U Primorsko-goranskoj županiji uz ovaj odvijaju se  još četiri velika aglomeracijska projekta, a preko 3.5 milijarde EUR ulaganja trenutno u Hrvatskoj ide u vodno – komunalni sektor od čega je 70% EU sredstava što potvrđuje agilnost i sposobnost hrvatskih vodno komunalnih tvrtki, zaključio je.

 

O projektu:

Ukupna vrijednost projekta iznosi 60.992.148,83 EUR.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa za konkurentnost i koheziju 2014.- 2020.

Više informacija o tijeku projekta i radovima dostupno je na internetskoj stranici www.aglomeracija-novi-crikvenica-selce.eu te na društvenim mrežama projekta.

Skip to content