Novosti


Potpisan Ugovor za izgradnju I. faze dionice autoceste – obilaznice Novog Vinodolskog

Danas je u Novom Vinodolskom potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji I. faze dionice autoceste – obilaznice Novog Vinodolskog. Ovaj dugo očekivani veliki investicijski projekt riješit će prometna zagušenja u Novom Vinodolskom i poboljšati kvalitetu života stanovnicima Novog Vinodolskog.

Ugovor je potpisan uz nazočnost ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, župana Zlatka Komadine i gradonačelnika Grada Novog Vinodolskog Tomislava Cvitkovića, a potpisali su ga  dr.sc. Boris Huzjan, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta d.o.o.  te Kristjan Mugerli, direktor KOLEKTOR CPG d.o.o. i Darik Gastaldello, direktor  ICM S.P.A. kao predstavnici Zajednice ponuditelja.

Vrijednost ugovorenih radova s uključenim PDV-om iznosi 593 milijuna kuna s rokom dovršetka radova od tri godine.

Novi Vinodolski jedna je od najprometnijih destinacija na Jadranskoj magistrali. Ljetne gužve često paraliziraju Novi Vinodolski, ali i promet magistralom koja prolazi kroz grad i razdvaja ga na dva dijela. Izgradnjom obilaznice riješit će se prometna zagušenja u Novom Vinodolskom koji već niz godina muče kako stanovnike Vinodola, tako i turiste. Obilaznica će preusmjeriti tranzitni promet iz grada i značajno poboljšati kvalitetu života u Novom Vinodolskom.

Ukupna duljina obilaznice iznosi 9,8 km, od toga 6,5 km po trasi buduće autoceste A7, a preostalih 3,3 km odnosi se na spojne ceste do Jadranske magistrale (D8). Nova dionica sastavni je dio buduće autoceste A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva i  pozicijom se poklapa s lijevim kolnikom autoceste A7. S obzirom na geografski položaj i teške reljefne i prirodne karakteristike, izgradnja dionice vrlo je zahtjevna. Na nepunih 10 km izgradit će se znatan broj objekata, od kojih treba izdvojiti tunel Zagori duljine 834 m, te vijadukt Ričina duljine 1062 m.

 

Skip to content