Novosti


Potpisan Ugovor za sufinanciranje troškova stanovanja mladima i mladim obiteljima u 2023. godini

Danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana svečanost uručivanja Ugovora o dodjeli financijskih sredstava jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković te potpisao Ugovor kojim je Gradu Novom Vinodolskom dodijeljeno je 18 tisuća eura za sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini.

Sredstva su dodijeljena temeljem Javnog poziva za financijsku potporu kojeg je Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade objavio u svibnju ove godine.

“Djeca, mladi i mlade obitelji jedan su od glavnih prioriteta Grada. U 2021. dobili smo priznanje da smo među 10 gradova s najvećim izdvajanjima za mjere usmjerene na obitelj i djecu. U posljednjih nekoliko godina nadogradili smo dječji vrtić te na taj način osigurali upis za svu djecu. Isto tako svake godine uređujemo dječja igrališta, povećali smo iznos naknade za novorođenčad, za djecu s poteškoćama u razvoju osigurano je pohađanje besplatnog vrtića i asistent za pomoć, kao i sufinanciranje troškova dodatne stručne pomoći i programa i slično.

Sredstva dodijeljena od Središnje državnog ureda za demografiju i mlade pridonijet će stabilnosti stanovanja mladih te poboljšanju kvalitete života mladih i mladih obitelji s djecom, a sve u cilju demografske obnove, izjednačavanja mogućnosti i ostanka mladih obitelj u našem gradu.

Ponosan sam što Novi Vinodolski postaje sve ugodniji grad za život.” – zaključio je Cvitković.

Odobrena rasporedit će se temeljem Javnog poziva, a sredstva su namijenjena mladim osobama koje nisu u bračnoj, odnosno izvanbračnoj zajednici u dobi od 18 do 30 godina u trenutku podnošenja prijave, te mladim obiteljima s djecom i mladim obiteljima do 45 godina uključujući i jednoroditeljske obitelji, i to za troškove stanovanja (najamninu ugovorenu s najmodavcima fizičkim osobama te koji ugovorom ovjerenim od strane mjerodavnog tijela i prijavljenim Ministarstvu financija odnosno Poreznoj upravi dokažu postojanje podstanarskog odnosa u stambenom objektu koji se nalazi na području Grada Novog Vinodolskog).

 

Skip to content