Novosti


Potpisani sporazumi o dodjeli potpora poduzetnicima

Danas su u Gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog potpisani Sporazumi o dodjeli potpora poduzetnicima za 2023. godinu na osnovi provedenog privremeno otvorenog Javnog poziva.

Poziv je bio raspisan od 27. svibnja do 16. lipnja pri čemu su ukupno zaprimljena 44 Zahtjeva za potporom, dok je iznos zatraženih potpora iznosio 46 tisuća eura.

Najveći interes poduzetnici  su iskazali za mjeru sufinanciranja nabave dugotrajne imovine i adaptacije poslovnog prostora te mjeru žene poduzetnice, dok se za mjeru povrata poreza na potrošnju, koja je prvi put uvedena ove godine, prijavilo tek 5 poduzetnika.

Povjerenstvo imenovano od strane gradonačelnika provelo je analizu svih prijava i utvrdilo da kriterijima Javnog poziva udovoljavaju 34 Zahtjeva za potporom slijedom čega je odobreno ukupno 32 tisuće eura.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Tomislav Cvitković koji je izrazio zadovoljstvo brojem pristiglih prijava i činjenicom da se uz veliki broj novih prijavitelja, na Javni poziv javljaju i oni koji su već koristili navedene potpore. Interes poduzetnika potvrđuje da potpore koje Grad dodjeljuje ipak pozitivno djeluju na poslovanje poduzetnika, i zato su iz godine u godinu sredstva osigurana za potpore sve veća.  Gradonačelnik je pozvao poduzetnike da prate natječaje Županije i one objavljene na stranici HAMAG BICRO koji im također mogu biti od koristi.

Pročelnica Upravnog odjela za razvoj i gospodarstvo najavila je jesenski ciklus edukacija koji je u pripremi,  a namijenjen je svim poduzetnicima s područja Grada Novog Vinodolskog. Neke od tema  bit će Chat GPT u svakodnevnom poslovanju, mogućnosti financiranja iz EU, marketing na društvenim mrežama, ‘okrugli stol’ o unaprjeđenju turističke ponude.

Za kraj, gradonačelnik Cvitković zaželio je poduzetnicima uspješnu sezonu i pozvao da prate obavijesti od Grada te se uključe u jesenske aktivnosti.

Skip to content