Novosti


Potpisani sporazumi o dodjeli potpora u 2021. godini

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog, u prisustvu gradonačelnika Tomislava Cvitkovića održano potpisivanje Sporazuma o dodjeli potpora za poticanje razvoja poduzetništva za 2021. godinu.

 

Sukladno Odluci gradonačelnika o dodjeli potpora od dana 28. svibnja 2021. godine odobreno je 29 potpora, među kojima su ove godine najzastupljenije Mjera 6 – Potpora za razvoj mladih poduzetnika i poduzetnika početnika te Mjera 11 – Potpora poduzetnicima za sufinanciranje nabave i ugradnje strojeva i opreme i uređenje poslovnog prostora.

Javni poziv provodi se u suradnji s poduzetničkim centrom „Vinodol“, a ove godine pristigao je rekordan broj prijava, čak 54, što je najviše od 2015. godine od kada se potpore u ovom obliku dodjeljuju. Ukupno je zatraženo 500 tisuća kuna, a odobreno je 235 tisuća kuna potpora. Potpore će se u najvećem dijelu utrošiti u nabavku opreme u svrhu unaprjeđenja poslovanja te u uređenje poslovnih prostora.

Potpisivanje je održano u dva termina, a poduzetnicima se gradonačelnik zahvalio prijavama i zaželio puno uspjeha u daljnjem radu i realizaciji poslovnih ideja. Također, gradonačelnik je ovom prilikom pozvao sve poduzetnike s područja grada da se aktivno uključe u pripremu novog Programa poticanja razvoja poduzetništva koji je najavio u svojoj kampanji. „Međusobnom suradnjom i uvažavanjem inovativnih ideja te realnih potreba gospodarskog sektora Novog Vinodolskog kreirat ćemo kvalitetniji Program.“ – istaknuo je Cvitković.

 

 

 

Skip to content