Novosti


POVJESNIČAR DR. JOSIP JURČEVIĆ PREDSTAVIO U NOVOM VINODOLSKOM SVOJU NOVU KNJIGU “SLUČAJ PERKOVIĆ: SPAŠAVANJE ZLOČINAČKE BUDUĆNOSTI”

U Gradskoj vijećnici Novog Vinodolskog predstavljana je, u petak, 21. ožujka, nova knjiga prof. dr. sc. Josipa Jurčevića pod naslovom “Slučaj Perković: Spašavanje zločinačke budućnosti”. Knjigu je predstavio sam autor, koji je, između ostalog, rekao da se u  knjizi govori o ljudima koji nisu obični kriminalci iz crnih kronika koji se skrivaju u ‘podzemlju’ i bježe pred policijom i pravosuđem, već je posrijedi organizirani kriminal unutar sloja nauglednijih građana koji upravljaju državnim i društvenim institucijama u Hrvatskoj.

jurcevic1

Povjesničar dr. Jurčević kazao je kako je to ujedno i njegova najizravnija knjiga o zbivanjima u Hrvatskoj od osnutka i formalnog osamostaljenja , ali i najprešućenija knjiga od devet njegovih samostalnih knjiga. Knjiga “Slučaj Perković: Spašavanje zločinačke budućnosti” objavljena je lani u mjesecu studenom, a lajtmotiv je “slučaj Perković” i “lex Perković” o čemu se počelo najviše govoriti u lipnju prošle godini. 

U ime domaćina dr. Jurčevića je pozdravio Neven Pavelić, predsjednik Gradskog vijeća Novog Vinodolskog . Organizatori predstavljanja nove knige dr. josipa Jurčevića bili su Udruga dragovoljaca Domovinskog rata Grada Novog Vinodolskog i Narodna čitaaonica i knjižnica Novi Vinodolski.

 

Skip to content