Novosti


Pozivamo Vas na samopopisivanje od 13. do 26. rujna 2021. !

U ponedjeljak, 13. rujna pod sloganom “Stvorimo zajedno sliku Hrvatske” započela je provedba prvog digitalnog popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj.

Popis je najopsežnije i najsloženije statističko istraživanje, koje obuhvaća tri jedinice: stanovništvo, kućanstva i stanove, a njegova priprema, organizacija i provedba propisane su Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine.

U prvoj fazi Popisa provodi se samostalno popisivanje stanovništva u elektroničkom sustavu e-Građani od 13. do 26. rujna 2021. godine.

Pravilo samopopisivanja je jedna vjerodajnica – jedno kućanstvo. Nakon uspješnog ispunjavanja upitnika, zaključavanja i slanja, e-ispitanik će dobiti kontrolnu šifru koju treba zapisati, spremiti i čuvati do druge faze terenskog popisivanja kada će ju predati popisivaču.

U drugoj fazi Popisa (terensko popisivanje) od 27. rujna do 17. listopada 2021. na teren izlaze popisivači koji će, u osobnom intervjuu sa stanovništvom i s pomoću elektroničkih uređaja, popisati sve popisne jedinice koje se nisu samostalno popisale.

Pozivamo sve građane Republike Hrvatske da iskoriste mogućnost samostalnog popisivanja prijavom u sustav e-Građani, od 13. do 26. rujna 2021., te tako podrže uspjeh prvoga digitalnog popisa stanovništva, kućanstava i stanova, koji je iznimno važan za cijelu Republiku Hrvatsku.

Više informacija o Popisu 2021. može se naći na mrežnoj stranici www.popis2021.hr

Skip to content