Novosti


PREDBOŽIĆNI BLAGDANI OBILJEŽENI NIZOM PRIGODNIH PRIREDBI

Predbožićni blagdani obilježeni su u Novom Vinodolskom nizom zanimljivih priredbi, a najzanimljiviji je bio dolazak Djeda Božićnjaka, koji je i ove godine razveselio djecu u Domu kulture, gdje je održana priredba za djecu “Villibald na božićnom zadatku”. U Narodnoj čitaonici i knjižnici održana je Božićna radionica za djecu, a učenici Osnovne škole Ivana Mažuranića održali su Božićni koncert. Božićni koncert održali su i učenici Osnovne glazbene škole Ivana Mažuranića iz Novog Vinodolskog.  Održana je i božićna priredba te božićni sajam, a sve to uz zabavni program u Domu kulture.

nova1

Zanimljivu božićnu bajku priredila su djeca iz Dječjeg doma Braće Mažuranić Novi Vinodolski. Bilo je tu plesa, pjesme, recitacija, a izveden je i jedan skeč. U Dječjem domu božićne priredbe su tradicionalne, a među posjetiteljima su bili donatori i sponzori te prijatelji koji pomažu dom. Djeca će zimske praznike većinom provesti u krugu svojih obitelji, neka u udomiteljskim obiteljima, a nekolicina njih u Domu. Ravnatelj Boris Pilepić zahvalio je donatorima, sponzorima i prijateljima, što ih prate i daju podršku tijekom cijele godine.

dj1

U Klenovici u crkvi Svete Margarete održan je Božićni koncert, na kojem je nastupio Joso Butorac, uz klavirsku pratnju Mladena Žmaka, a gosti su bile članice ženske klape Kirice iz Grižana. U Novom Vinodolskom također je u crkvi Svetih Filipa i Jakova održan Božićni koncert, na kojemu su, uz Josu Butorca, kao gosti nastupili Pučki pivači. Koncerti su bili izuzetno dobro posjećeni. Večeras se održava koncert i u Ledenicama, gdje će uz Josu Butorca nastupiiti Tamburaški sastav Vila Velebita iz Ledenica.

 

 

Skip to content