Novosti


PREDSTAVLJEN INFO 2013. RIVIJERE NOVI VINODOLSKI

 

Na prigodnoj svečanosti u nazočnosti turističkih djelatnika, predstavnika Grada Novog Vinodolskog i oglašivača u hotelu Lišanj predstavljen je ovogodišnji Info 2013. Rivijere Novi Vinodolski. Info vodič tiskan je u trideset tisuća primjeraka, na hrvatskom i engleskom jeziku i sadrži šesnaest općih informacija, među kojima su plan grada, program događanja Ljeto 2013. te više od trideset oglasa zainteresiranih oglašivača. Publikaciju od 32 stranice u koloru predstavili su Drago Čop iz tvrtke Eniac, koja je tiskala vodič i Vladimir Butković, direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog.

Program ljeto 2013. sadrži sva događanja tijekom čitave godine, s naglaskom na događanja tijekom glavne turističke sezone, među kojima su brojni koncerti, festivali klasične, jazz i zabavne glazbe, folklorni nastupi, izložbe, glazbeno – književne večeri, fešte, obilježavanje blagdana, sportske i druge priredbe.

info 2013

U lipnju (8. i 9. lipnja) će se održati 27. susret hrvatskih puhačkih orkestara, Donji Zagon će proslaviti svog zaštitnika, Sv. Antona te će se održati malonogometni turnir Donji Zagon (13. do 16. lipnja). Međunarodni festival folklora „Mediteran festival“ održat će se u Novom Vinodolskom (14. lipnja), a Retro music festival (21. do 23. lipnja). Veliki koncert posvećen ulasku Hrvatske u EU „28. STELLE“ održat će se 25. lipnja u centru Novoga, a Dječji festival Neki novi klinci (28. lipnja). Ljetni solsticij obilježit će se u Krmpotama na Nebeskim labirintima (21. lipnja u 18 sati). U Gradskoj galeriji Turnac izlagat će svoje slike Tomislav Buntak (28. lipnja), a 29. lipnja u hotelu Lišanj bit će održan Vinski bal, a na igralištu malih sportova izložba konja.

lopar1

 

Najviše priredbi planirano je tijekom srpnja i kolovoza. U srpnju (5. i 6. srpnja) održavaju se tradicionalni Dječji i Veliki karneval, koji svake godine okupe nekoliko tisuća maškara i više od pet tisuća gledatelja. U srpnju će biti održane ribarske večeri, magic show na terasi Vrtić, glazbeno – književne večeri, izložbe, regate Velebitskog kanala, turniri u malom nogometu, basket turnir, nastupat će tamburaški sastav, obilježit će se mjesni blagdani i ostale priredbe na različitim lokalitetima te dva festivala – Novi music festival – gitaristički koncert Damir Halilić i Franko Morone (15. srpnja ) i (22. srpnja) koncert Putokazi. Treći Međunarodni festival klasične glazbe održat će se 16. 24. i 29. srpnja te u kolovozu), a nastupat će tijekom srpnja  Zagrebački komorni orkestar, solist Maxim Feditov, zatim Pavel Kandrušević – viola i Maria Mikulić Štimac, klavir te Renesansni ansambl „Marco Polo“ . Koncerti će se održati na Precrikvi i crkvi sv. Filipa i Jakova.

ruzv1

Na otočiću sv. Marin i gradskoj plaži  održat će se Open air cinema (17. i 31. srpnja).

U kolovozu, osim festivala klasične glazbe, koncerata, nastupa klapa, glazbeno – književnih večeri, ribarskih večeri, izložbi, magic shoowa, vinskih večeri, koncerata gongista, fešta od bevande i srdela i mnogo drugih zanimljivih događanja, održat će i tradicionalna Ružica Vinodola (od 22. do 24. kolovoza) . Potkraj kolovoza bit će obilježena velika godišnjica novljanskog turizma – 135. godina uz kulturni program u centru Novoga.

 vinop1

Pavlomir će u prigodi 15. obljetnice vinarstva predstaviti i ponuditi degustaciju svojih vina, a Milorad Zoričić će promovirati knjigu Ružica Vinodola te će biti predstavljen i prospekt Ružica Vinodola (27. i 28. kolovoza), a 29. kolovoza održat će se svečana skupština TZG Novog Vinodolskog uz 135. obljetnicu te prigodan program uz 30. godina dogradnje hotela Lišanj uz degustaciju hrvatske gastro ponude. Proslava desete godišnjice Ružice Vinodola održat će se 30. kolovoza uz natjecanje svih dosadašnjih Ružica te veliku feštu u centru grada.

Skip to content