Novosti


PRIČA O BAKALARU U NARODNOJ ČITAONICI I KNJIŽNICI, BOŽIĆNA PRIREDBA U OSNOVNOJ ŠKOLI IVANA MAŽURANIĆA

Jučer je, u Narodnoj čitaonici i knjižnici Novi Vinodolski  održan „Dan norveškog bakalara“ – priča uz degustaciju.  Za suradnju između Norveške i Novog Vinodolskog zaslužna je tajnica hrvatskog – norveškog društva u Zagrebu Dora Grabar, koja ljetuje u Novom. Već je održano nekoliko događanja koja su povezala ove dvije kulture – od Večeri norveške poezije do predavanja o riječkom torpedu u Norveškoj.

Ništa manje nije bilo zanimljivo u OŠ Ivana Mažuranića gdje se već tradicionalno održava Božićna priredba. Učenici su pokazali što su pripremali tijekom godine a roditelji, bake, djedovi i učitelji su to pomno pratili. Danas je na rasporedu Božićni Novi gdje će osim osnovnoškolaca nastupiti i mališani Dječjeg vrtića „Fijolica“. Nakon nastupa slijedi druženje s Djedom Božićnjakom, podjela jubilarnih nagrada Novljanima koji su navršili 70,80,90 i 100 godina. Za glazbeni program pobrinut će se Trio Family.

Vrijedne ruke članova Ružice Vinodola i članica udruge 51+ pripremili su gastro kutak;… za one najmlađe organizirano je oslikavanje lica s božićnim motivima…kako će izgledati i što će nuditi, provjerite sami…danas od 17 sati u Domu kulture…

 

 

 

 

 

Skip to content