Novosti


Priopćenje gradskih instituacija povodom ljetnih manifestacija

Poštovani sugrađani,
raduje nas što je epidemiološka situacija u Hrvatskoj pod kontrolom. Grad Novi Vinodolski zdravlje svojih sugrađana i sudionika u organizaciji svih javnih manifestacija želi maksimalno zaštititi. Zbog nemogućnosti kontrole broja sudionika na ograničenom prostoru, potpunog osiguravanja prostora, izvođenja ostalih preventivnih mjera u skladu s preporukama nadležnih institucija, manifestacije Okolotorno i Ružica Vinodola odgođene su do sljedeće ljetne sezone.
Unatoč svemu, s ograničenim brojem posjetitelja, u ponedjeljak, 13. srpnja, započinje Ljetno kino (filmovi će se prikazivati svakog ponedjeljka i petka), svake će srijede i subote na Korzu živu i elektroničku glazbu izvoditi novljanski glazbeni sastavi – srijedom ćemo i domaćim OPG-ovima dati priliku kako bi svoje proizvode ponudili gostima na Frankopanskom trgu, četvrtkom će, u organizaciji Narodne čitaonice i knjižnice, biti upriličene književne večeri. S izložbama započinje i Narodni muzej i galerija Novi Vinodolski, koji će biti otvoren svakoga dana, a u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova organizirani su koncerti klasične glazbe, kao i u Srićinoj kući.
29. srpnja, u sklopu projekta EPK, u kojem Grad Novi Vinodolski sudjeluje u programskom pravcu „27 susjedstava“ upriličit će se kazališna predstava o kojoj ćemo građane dodatno informirati. Također, nadamo se, kako će nam epidemiološka situacija dozvoliti da građanima i gostima ponudimo i pokoju kazališnu predstavu.
O svim događajima pravovremeno ćemo Vas obavijestiti na našim Facebook stranicama, na našim web stranicama, kao i na gradskim oglasnim prostorima.
Novi je Vinodolski s današnjim danom na 52% lanjske popunjenosti kapaciteta, što je puno više od očekivanja i državnog prosjeka. Preventivno, s ciljem kako bismo i dalje ostali ,,korona-free“ zona, odlučili smo se za ove neugodne mjere. Građane i dalje pozivamo na oprez, na pridržavanje mjera propisanih od strane nadležnih institucija, jer jedino na takav način – suradnjom svih stanovnika – uspjet ćemo ostati zdravi te ćemo sezonu, najuspješnije moguće, privesti kraju.
Grad Novi Vinodolski
Stožer civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog
Centar za kulturu
Turistička zajednica
Narodna čitaonica i knjižnica
Narodni muzej i galerija
Dobrovoljno vatrogasno društvo San Marino
Skip to content