Novosti


PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVOG VINODOLSKOG OD 21. OŽUJKA 2020. GODINE

Strogo se ograničava svako zadržavanje na ulicama, trgovima, rivama, parkovima i drugim javnim mjestima, uz kontrolu policijskih službenika i djelatnika DVD-a San Marino.

Temeljem najnovijih Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske obavještavaju se svi građani grada Novog Vinodolskog te ostale osobe koje se nalaze na području grada o sljedećim mjerama prevencije:

  1. Stavljanje izvan uporabe svih dječjih i otvorenih igrališta.
  2. Sklapanje braka, u građanskom ili vjerskom obliku, te sklapanje životnog partnerstva održava se isključivo u krugu najuže obitelji te službene osobe ili predstavnika vjerske zajednice, poštujući mjere i upute koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Niti jedan od sudionika ne smije imati povišenu temperaturu niti imati simptome akutne respiratorne infekcije.
  3. Pogreb, posljednji ispraćaj i polaganje održava se isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice, poštujući mjere i upute koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Obavijest o smrti (osmrtnica) ne smije sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba, posljednjeg ispraćaja i polaganju urne. Obustavlja se organiziranje glazbenih usluga i usluge dostave cvijeća i svijeća.
  4. Obustavlja se javni linijski prijevoz putnika u unutarnje cestovnom prometu, izuzev autotaksi prijevoza. Obustavlja se javni linijski prijevoz putnika u međunarodnom cestovnom prometu. Privremeno se za vrijeme obustave javnog prijevoza zatvaraju svi autobusni kolodvori.
  5. Strogo se ograničava zadržavanje na ulicama i drugim javnim mjestima (ulice, trgovi, rive, parkovi, itd.) na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba. Kontrolu provođenje ove mjere izvršavat će policijski službenici uz ispomoć djelatnika DVD-a San Marino i po potrebi ostalih pripadnika sustava civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog.

Donesene mjere trajat će 30 dana.

Zahtijevamo od građana da se strogo pridržavaju svih donesenih mjera prevencije.

Skip to content