Novosti


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVOG VINODOLSKOG

Dana 16. ožujka u Gradskoj vijećnici održana je izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog uslijed pojave koronavirusa u Republici Hrvatskoj.

Obavještavaju se građani da na području Grada Novog Vinodolskog te susjednog Grada Crikvenice i Općine Vinodolske nema zabilježenih slučajeva zaraze koronavirusom. Mjera samoizolacije propisana je za jednu osobu s područja Grada Novog Vinodolskog te tri osobe s područja Grada Crikvenice – naveli su predstavnici Doma zdravlja PGŽ-a Ispostava Crikvenica i Policijske postaje Crikvenica. Kontrolu pridržavanja mjere samoizolacije provode nadležni policijski službenici.

Apelira se na građane da se pridržavaju mjera i uputa donesenih od strane nadležnih institucija – Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva i Nacionalnog stožera civilne zaštite, koji svakodnevno u svojim priopćenjima obavještavaju javnost o svim relevantnim informacijama vezanim uz pojavu koronavirusa.

Kako bi zaštitili najranjivije skupine (osobe starije dobi i kronične bolesnike), kod sumnje u zarazu, molimo građane da:

 • NE dolaze u zdravstvene ustanove!
 • telefonom kontaktiraju svog liječnika opće medicine (obiteljskog liječnika) od koga će dobiti sve potrebne upute!

Osobama starije dobi i kroničnim bolesnicima predlaže se, ukoliko nije nužno, izbjegavanje dodatnih kontakata i javnog okupljanja.

U nastavku donosimo sve mjere prevencije i ostale bitne informacije na području Grada Novog Vinodolskog:

 1. Dječji vrtić Fijolica – zatvoren
 2. OŠ Ivana Mažuranića – zatvorena
 3. Gradska uprava, gradske ustanove, komunalna društva, LAG Vinodol, Poduzetnički centar Vinodol – nastavak rada uz ograničen prijem stranaka i kontaktiranje službi putem telefona i e-maila
 4. Blagajne KTD-a VIO Žrnovnica i Komunalno trgovačko društvo Ivanj – zatvorene
 5. Narodni muzej i galerija – zatvoren
 6. Narodna čitaonica i knjižnica – zatvoren
 7. Turistička zajednica Grada Novog Vinodolskog – zatvorena
 8. Udruga za pomoć u kući starijim osobama – nastavlja s radom uz ograničeno pružanje usluga (obavljaju dostavu hrane i lijekova do kućnog praga)

KONTAKT: 091/245-0420, Ljerka Franjković, voditeljica

 1. GDCK Novi Vinodolski
 • u stanju operativne pripravnosti
 • dobrovoljno darivanje krvi održat će se u holu Osnovne škole Ivana Mažuranića u ponedjeljak, 23.3.2020. od 7.30 do 12.30
 1. Održavanje pogreba u krugu obitelji
 2. Odgoda svih javnih manifestacija, kulturnih događanja, javnih skupova i okupljanja udruga
 3. Odgoda svih sportskih natjecanja
 4. Obustava izvannastavnih sportskih aktivnosti gradskih klubova koje se održavaju u školskoj dvorani i rekreacijski programi udruga koji se održavaju u OŠ Ivana Mažuranića i Domu kulture
 5. FINA, banke i ljekarna – rad uz provođenje mjera prevencije
 6. U slučaju potrebe angažmana za dodatnu pomoć ugroženim skupinama (osobe starije dobi i kronični bolesnici) uz prethodnu suglasnost Stožera civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog organizirat će se dostava hrane i lijekova do kućnog praga od strane Udruge za pomoć u kući, DVD-a San Marino, GDCK-a Novi Vinodolski i ostalih operativnih snaga sustava civilne zaštite.

 

Skip to content