Novosti


PROGRAM OBILJEŽAVANJA BLAGDANA SV. FILIPA I JAKOVA, ZAŠTITNIKA NOVOG VINODOLSKOG I DANA NOVOG VINODOLSKOG, 1. SVIBNJA

Novi Vinodolski slavi svoje zaštitnike, sv. Filipa i Jakova i Dan Novog Vinodolskog, 1. svibnja, zanimljivim programom koji će se odvijati od 1. do 3. svibnja.

Prvog svibnja će se blagdan Sv. Filipa i Jakova proslaviti procesijom od Župnog dvora do crkve sv. Filipa i Jakova s početkom u 9.30 sati te svečanom svetom misom i krizmanjem, koje će predvoditi nadbiskup riječki, mons. Ivan Devčić, s početkom u 10 sati.

NO1V

U petak, 2. svibnja Dobrovoljno vatrogasno društvo Novi Vinodolski će proslaviti 65. obljetnicu vatrogastva u Novom Vinodolskom. Prema programu proslave, od 8 do 20 sati u Gradskoj galeriji Turnac bit će otvorena izložba o radu DVD -a u Novom Vinodolskom, u 17.30 će biti održana sjednica Skupštine vatriogasne zajednice Primorsko – goranske županije u Gradskoj vijećnici, a u 19 sati u Domu kulture svečana sjednica povodom 65. godina rada DVD-a. 

Dan kasnije, u subotu, 3. svibnja, bit će održan tradicionalni Susret KUD-ova “More i ravnica” s početkom u 18.30 sati na Trgu Vinodolskog zakona, a u slučaju lošeg vremena u Domu kulture. Nakon svečanog mimohoda Korzom hrvatskih branitelja nastupit će sljedeći KUD-ovi: HKUD “Perušić” iz Perušića, KUD “Sloga” iz Sikirevaca, Kumpanija “Kosirići” Tinjan, Ženska pjevačka skupina “Vranovke” – Vranovci – Bukovlje i KUD “Ilija Dorčić” Novi Vinodolski.

 

 

 

            
Skip to content