Novosti


PROJEKT OKOLOTORNO USPJEŠAN I VRLO DOBRO PRIHVAĆEN

Svake srijede od 24. lipnja do 16. rujna u večernjim satima uličice Starog grada ožive kroz novi turistički projekt Grada Novog Vinodolskog i Turističke zajednice Okolotorno (okolotorno znači naokolo).

 Okolotorno 01.07.2015 097

Šetnja uličicama Starog grada, prigodno uređenim i osvijetljenim bakljama, započinje od straže s Frankopanskog trga i teče naokolo, a brojni turisti koji se šetaju Korzom hrvatskih branitelja nastavljaju šetnju Starim gradom, diveći se njegovoj ljepoti i kulturnim, povijesnim i zabavnim sadržajima koji se nude. Projektom se željelo oživjeti Stari grad, dati mu nove sadržaje, kako bi postao dio stalne turističke ponude.

Okolotorno 01.07.2015 164 

Na svečanom otvorenju 24. lipnja, bila je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, koja se vrlo pohvalno izrazila o tom turističkom projektu, u koji su uključeni brojni novljanski obrtnici, poduzetnici, gospodarsvenici, udruge, umjetnici, stanovnici, volonteri, koji s puno ljubavi i entuzijazma sudjeluju u projektu. Turisti i posjetitelji Novog Vinodolskog dobro su prihvatili projekt, s kojim su oduševljeni, a koji im je ponudio nešto novo, s daškom prošlosti.

 Okolotorno 01.07.2015 134

U sklopu Okolotorna svake srijede održavaju se na Precrkvi i u Starom gradu kulturni programi, a ove srijede, 22. srpnja, s početkom u 21 sat, koncert će održati popularni  Joso Butorac.

 Okolotorno 01.07.2015 128

Projekt “dajmo život našem Starom gradu” pokazao se uspješnim i vrlo dobro prihvaćenim. Prve četiri srijede su iza nas. Okolotorno ide naprijed prvenstveno zbog dobre volje mnogih naših udruga i sugrađana svih dobnih skupina, koji volonterski sudjeluju u njemu te nose zadatke logistike, do kostimiranja i animiranja turista. Izlagači autohtonih proizvoda i suvenira zadovoljni su organizacijom i općenito idejom. Okolotorno posjećuju ne samo naši turisti, već i stanovnici okolnih mjesta, a svi skupa dijele oduševljenje izgledom Starog grada i kulturno – zabavnim programom koji pripremamo svake srijede – kaže Sandra Ristić, mag. oec. – koordinatorica projekta.

 

 

Skip to content