Novosti


Promocija slikovnice “Drvo dobrih djela” u Novom Vinodolskom

Hrvatski Crveni križ u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Novi Vinodolski održao je promociju nove slikovnice Hrvatskog Crvenog križa “Drvo dobrih djela” na koju su se odazvali učenici od prvog do trećeg razreda OŠ Ivana Mažuranića.

Promociju slikovnice u Domu kulture dolaskom su podržali i gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković,  ravnatelj Osnovne škole Ivan Mažuranić Boris Turjak, ravnateljica Dječjeg vrtića Fijolica Ana Debelić, ravnateljica Narodne čitaonice i knjižnice Barbara Kalanj Butković, ravnateljica Narodnog muzeja i galerije Darija Bažok, ravnatelj Centra za kulturu Marijo Butorac i direktorica Turističke zajednice Tena Peričić.

Slikovnica je izrađena u sklopu projekata Education for Humanity from an early age – the Humanity Corner, u prijevodu Kutić humanosti koji Hrvatski Crveni križ provodi u partnerstvu s društvima Crvenog križa.
Slikovnicu je prekrasnim ilustracijama obogatio ilustrator Sven Nemet, a tekst slikovnice pripremila je Ljerka Pukec, odgojiteljica mentorica, autorica  brojnih igrokaza, interaktivnih slikovnica i priča za djecu koje se nalaze i u čitankama za osnovne škole.

Cilj slikovnice je djecu predškolske dobi i rane školske dobi potaknuti na prepoznavanje potreba i poticanje na djelovanje unutar lokalne zajednice, razvoj empatije, solidarnosti, humanosti i prihvaćanje različitosti te destigmatizacija siromaštva i stvaranje boljeg, osjetljivijeg i općenito humanijeg društva.

 

Skip to content