Novosti


KONFERENCIJA ZA NOVINARE GRADONAČELNIKA OLEGA BUTKOVIĆA

Povod konferencije za novinare gradonačelnika Grada Novog Vinodolskog Olega Butkovića je napis u Novom listu od 17. prosinca, da je Uskok protiv njega podignuo optužnicu. Pressica se trebala održati u Zagrebu, u Središnjci HDZ-a, rekao je Oleg Butković, ali zbog kratkoće vremena, održana je u Novom Vinodolskom, ali uz punu potporu predsjednika i vrha HDZ-a.

– Nisam znao da sam toliko popularan i da ću zbog jedne benigne stvari, koja u odnosu na pad rejtinga Hrvatske, pad BDP-a i uz gospodarske probleme koje Hrvatska ima, završiti na naslovnici Novog lista za trideset tisuća kuna. Ova optužnica i sve ovo što se događa nije slučajno, ovo je druga faza političkog obračuna s HDZ-om pred lokalne izbore, kada se uspješne gradonačelnike HDZ-a denuncira i blati s ovakvim optužbama. Ta me optužnica nije uznemirila, nije me čak ni iznenadila. To je politička optužnica. Ona se događa tri dana nakon optužnice Damira Rukavine, isto HDZ-ova gradonačelnika. Prijavu protiv mene podnijela je 30. studenog 2011. Snježana Klaić, vijećnica SDP-a u Gradskom vijeću Novog Vinodolskog, koja radi u Hotelima Novi d.o.o.,, a glavni svjedok optužbe je Gordan Širola, suvlasnik Hotela Novi. Ročište za pokretanje stečaja Hotela Novi, koje je Grad Novi pokrenuo bilo je zakazano za 15. travnja 2012. Oni su iskonstruirali ovu priču za koju moram reći da se smatram nevinim, što ću i dokazati na sudu, jer vjerujem u hrvatsko pravosuđe – rekao je Oleg Butković.

gradonacel5

U nastavku objasnio je kako je uvijek, ne samo on, već i svi gradonačelnici prije njega, pozivao poslovne partnere na razna događanja u Novom Vinodolskom u interesu Grada i uvijek se borio i zalagao da se infrastrukturni projekti u Novom Vinodolskom realiziraju, što je dokazano u proteklih osam godina od kada obnaša mandat gradonačelnika.

– Sve ostalo vezano za optužnicu ja ću na sudu pobiti  i smatram da je imala jedini cilj mene diskreditirati, denuncirati i od mene napraviti kriminalca, što ja uopće nisam. Ovo je političko – gospodarski i medijski rat i linč kojem sam izvrgnut nekoliko godina, a svi moji problemi započeli su  kada sam htio naplatiti dugove  od Hotela Novi d.o.o.. U tome sam djelomično uspio. Svi u Hrvatskoj znamo dobro što je Jadrankamen, Uzor, Monter, Hoteli Novi – koliki su dugovi tih tvrtki državi, a vodeći ljudi tih tvrtki su me prijavili i čak jedni svjedok optužbe je suvlasnik Hotela Novi Gordan Širola. Državi su dužni trideset milijuna kuna. Tko tu štiti čije interese, sud će pokazati, a ja neću pristati na taj reket. Kao i dosad, i ovu ću bitku dobiti i dokazati da je sve ovo smišljeno da me se politički ukloni pred  lokalne izbore – istaknuo je gradonačelnik Butković, izrazivši uvjerenje da će na lokalnim izborima u svibnju iduće godine ponovo pobijediti, zajedno sa suradnicima  koji s njim rade na realizaciji projekata Grada Novog Vinodolskog.

Na novinarsko pitanje je li zamjenik direktora Hrvatskih voda Širac bio gost Grada, gradonačelnik je odgovorio potvrdno, kao što su u proteklih dvadeset godina bili gosti mnogi poslovni partneri, koji su mogli pomoći u razvoju Grada. O tome postoji zaključak Poglavarstva. No, zanijekao je da zna da su s g. Šircem u Hotelima Novi bili i članovi njegove obitelji, „nisam ih vidio, niti ih poznam“. – Ovo je politička optužnica i ona pravno, ljudski i moralno ne može proći – zaključio je Oleg Butković.

Skip to content