Novosti


Prošećite ulicama Starog grada uz još jedno izdanje Okolotorna

Prekrasan Stari grad, jedan je od najromantičnijih dijelova Novog Vinodolskog, a uličice Starog grada još su posebnije u vrijeme održavanja dobro poznate manifestacije Okolotorno. Od danas, 12. srpnja, svaka srijeda u srpnju i kolovozu bit će u znaku tradicije, autohtonih proizvoda i rukotvorina, glazbe, daška prošlosti, eno i gastro ponude.

Početak manifestacije obogatit će i vrijedna Udruga 51+ koja će se pobrinuti  za slatke zalogaje koji će se moći kušati na  Frankopanskom trgu.

Na manifestaciji će se ove godine predstaviti 36 izlagača raznih proizvoda, suvenira, rukotvorina, a sve prisutne će zabavljati i četiri glazbe – tri tamburaška sastava i to Barabe, Nebuloza i Novi te jedna klapa – Histri koja će nastupiti ispred crkve. Na ulazu će posjetitelje pozdraviti gradska straža koja čuva Stari grad, a šetajući uličicama naići ćete i na Frankopane koji su obilježili novljansku povijest. Novljanska narodna nošnja u kojoj će prošetati članovi KUD-a i ove će godine dati posebnu čar ovoj manifestaciji.

Najmlađi će i ove godine moći uživati u oslikavanju lica, dok će se svi posjetitelji moći okušati u streličarstvu na samom ulazu u Stari grad.

Novi Vinodolski, kako mu i samo ime kaže, vinska je dolina, a ono najbolje moći će se kušati u dvije konobe – u konobi pri početku same rute u uličici koje od parkirališta vodi prema crkvi te u konobi pored crkvice svete Trojice, na samom završetku rute.

Jeste li znali da Novi Vinodolski ima i najužu ulicu i da je poznat po glagoljici kojom je pisan Vinodolski zakon? Pronađite uličicu Uglić i slova glagoljice u Starom gradu i uz njih pročitajte nešto i o mjestima koja čine  Novi!

Vidimo se u Starom gradu!

Skip to content