Novosti


PROSINAC PREPUN KULTURNO – ZABAVNIH DOGAĐANJA

Prosinac je i ove godine u Novom Vinodolskom prepun zanimljivih događanja, koja se obilježavaju od Svetog Nikole do Zdravice Novoj 2015. godini 31. prosinca 2014.

U Novom Vinodolskom će se 13. prosinca (subota) u Domu kulture s početkom u 19 sati održati 16. Smotra klapa, na kojoj će sudjelovati klape: Kožino – Zadar (pobjednici ovogodišnjeg festivala klapa Omiš 2014.), Pinguntum – Buzet (osvojili su 2. mjesto ovogodišnjeg Festivala klapa u Omišu), Tragos – Trogir, Vidulice – Rijeka, Flumen – Rijeka, Tić – Tribalj, Žurnada – Bribir, Volosko – Volosko, Puntape – Novi Vinodolski, Pučki pivači – Novi Vinodolski. Smotra ima humanitarni karakter – sav prihod od ulaznica dat će se za liječenje Katarine Vladović.

smotra1

U utorak, 16. prosinca, u 17 sati u Domu kulture održat će se Božićna predstava Dječjeg vrtića Fijolica, a dan kasnije, 17. prosinca, Dječji dom Braće Mažuranić održat će Božićnu predstavu. Božićni koncert polaznika Glazbene škole Osnovne škole Ivana Mažuranića održat će se 18. prosinca u 16 sati, a u 18 sati u Domu kulture održat će se Božićna predstava i posjet Djeda Božićnjaka uz podjelu darova. Predstava je “Božićna priča” u izvođenju Scene “Gorica”. Božićna priredba i Božićni sajam učenika OŠ Ivana Mažuranića održat će se 22. prosinca.

Badnjak, 24. prosinca, na Trgu Ivana Mažuranića proteći će u znaku srdela i vina.

Božićni koncert u crkvi sv. Filipa i Jakova održat će se 26. prosinca nakon večernje mise. U crkvi sv. Antona u Donjem Zagonu održat će se Božićni koncert  nakon mise, a 31. prosinca Zdravica Novoj 2015. godini na Trgu Ivana Mažuranića.

zdravica1

Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, Centar za kulturu Grada Novi Vinodolski u suradnji sa Lovačkim društvima Košutnjak i Gradina te Udrugom prijatelja grožđa i vina organiziraju i ove godine ZDRAVICU 2015. g, dana 31. prosinca  2014. godine sa početkom u 10 sati u centru Novog Vinodolskog, a u slučaju kiše u Domu kulture.
Što se tiče gastro ponude ove godine nudi se prigodni novogodišnji paket: lovački gulaš, suvenir šalica i kuhano vino u neograničenim količinama po cijeni od 30 kuna.
Očekuje se  nazočnost više od  4 000 posjetitelja, a za dobru zabavu pobrinuti će se grupa TREND i klapski kutak. 

Pokrovitelji su Grad Novi Vinodolski, Centar za kulturu Grada Novog Vinodolskog i Turistička zajednica Grada Novog Vinodolskog.

 

 

Skip to content